Harta site-ului
Ajutor
Încă un festival internațional de dans cucerit de ansamblul de dans popular ,,Doruleț”
Încă un festival internațional de dans cucerit de ansamblul de dans popular ,,Doruleț”

În perioada 19-23 iunie curent, în Bulgaria, s-a desfășurat Festivalul internațional  pentru copii ,,Planeta șeastia”, destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 11-14 ani. Raionul Dubăsari la acest eveniment a fost reprezentat de ansamblul ,,Doruleț” din s. Doroțcaia.
Pe parcursul celor 4 zile, cei 16 copii, care au format echipa pentru prezentare la acest concurs, au avut 3 evoluări în scenă, prin care au demonstrat că dansul popular moldovenesc este unic și deosebit. Copiii s-au întors din acestă deplasare cu un bagaj de emoții pozitive, cu noi cunoștințe și desigur cu locul I.
Participarea la acest concurs a fost posibilă datorită implicării și susținerii financiare din partea părinților, care și-au asumat responsabilitatea de a achita în întregime costurile necesare.
Totodată, amintim că ansamblul de dans ,,Doruleț”, care își desfășoară activitatea în cadrul școlii de arte Doroțcaia, a fost instituit pe data de 8 octombrie, anul 2015. Condus de dl Ruslan SITIȘCO, locuitor al s. Slobozia-Dușca r-nul Criuleni, este cel care conduce copiii în arta mișcării, ritmului dansului popular, datorită căruia, chiar de ziua lui, a luat naștere acest gen de dans popular în s. Doroțcaia. 
Din 2015 încoace acest ansamblu s-a bucurat de multe succese, ocupând locuri premiante, trofee, grand priuri, participând la diverse festivaluri internaționale ca: festivalul din Ucraina - Barvinok,  Rusia, regiunea Vladimir - Tanțevalinaia Osobinka, Bulgaria - Planeta Sciastia și concursuri interne ca: Tinere Talente cu desfășurarea la Colegiul de Muzică Ștefan Neaga, Minunile Artei - raionul Criuleni și Artico, Chișinău etc.
Marina LUPAȘCO,
șef Serviciu informare și transparență

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Încă un festival internațional de dans cucerit de ansamblul de dans popular ,,Doruleț” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta