Harta site-ului
Ajutor
În satul Holercani a fost înființat schitul de călugărițe
În satul Holercani a fost înființat schitul de călugărițe

Astăzi, 9 decembrie, pentru locuitorii satului Holercani, raionul Dubăsari, este o zi importantă, care a marcat întreaga localitate. În septembrie curent, sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova a decis înființarea schitului de călugărițe la biserica veche de pe malul râului Nistru din satul Holercani. Schitul inaugurat astăzi va purta  numele „Sfântului Ierarh Nicolae”, al mănăstirii de călugărițe „Sf. M. Mc. Teodor Tiron” din mun. Chișinău și numirea arhimandritului NICOLAE (Roșca Feodor) în funcția de duhovnic-administrator al acestui schit.
La slujba oficiată de Înalt Prea Sfințitul Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove Vladimir, slujitorii Sfântului Altar din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni au participat, Președintele raionului Dubăsari dl Grigore Filipov, consilieri raionali și locali, primarul de Holercani și băștinași.
Președintele raionului dl Filipov a salutat prezența ÎPS Vladimir, a protopopului de Criuleni și Dubăsari, slujitorii bisericilor celor două raioane.
Schitul de călugărițe este unicul în raioanele Dubăsari și Criuleni.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

În satul Holercani a fost înființat schitul de călugărițe - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta