Harta site-ului
Ajutor
În raionul Dubăsari se desfășoară o acțiune inedită de celebrare a sărbătorii naționale Ziua Independenței Republicii Moldova
În raionul Dubăsari se desfășoară o acțiune inedită de celebrare a sărbătorii naționale Ziua Independenței Republicii Moldova

Astăzi, când Republica Moldova sărbătorește Ziua Independenței și marchează 29 de ani de la proclamarea sa ca Stat suveran și independent, în raionul Dubăsari se desfășoară o acțiune patriotică, socială și ecologistă în același timp „INDEPENDENȚA PE BICICLETE”.  Clubul Cicliștilor Amatori din Republica Moldova, Institutul de Cultură și Artă al Moldovei la Paris, în persoana lectorului universitar dl Vasile FOTESCU, au înaintat un demers către președintele raionului Dubăsari dl Grigore FILIPOV de a susține acest eveniment. Astfel cei peste 25 de tineri care și-au propus să sărbătorească independența Republicii Moldova într-un mod inedit, au parcurs cel puțin 100 km pe traseul Chișinău- Criuleni- Ustia-Holercani- Molovata-Molovata Nouă.
Cicliștii vor face popas peste noapte în satul Molovata Nouă iar pentru ziua de mâine se vor întoarce spre Chișinău pe alt itinerar.
"Mergem în localitățile Republicii Moldova, felicităm gazdele cu această sărbătoare și ne întoarcem înapoi cu buna dispoziție", a spus Vasile FOTESCU, președintele clubului "Cicliștilor Amatori".
Președintele raionului dl Grigore FILIPOV a salutat această inițiativă de promovare a modului sănătos de viață: „Am onoarea de a vă saluta în raionulul Dubăsari și de a vă mulțumi pentru promovarea acestui transport de alternativă bicicleta. Totodată comunicarea cu locuitorii satelor în această zi importantă crește și entuziasmul pentru această pasiune numită ciclism”, a menționat dumnealui.
Gazda evenimentului, dl Oleg GAZEA primarul satului Molovata Nouă, cât și locuitorii satului, le-a adresat oaspeților un călduros bun venit și cuvinte de felicitare cu prilejul Zilei Independenței Republicii Moldova.
 
Tatiana GHERB,
Specialist principal

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

În raionul Dubăsari se desfășoară o acțiune inedită de celebrare a sărbătorii naționale Ziua Independenței Republicii Moldova - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta