Harta site-ului
Ajutor
În raionul Dubăsari, recoltarea cerealelor este în plină desfășurare
În raionul Dubăsari, recoltarea cerealelor este în plină desfășurare

Lunile iunie şi iulie, sunt cunoscute drept două luni cu o semnificație aparte. După ce, de-a lungul a multe luni, agricultorii au avut grijă ca cerealele păioase să crească frumos și să aibă o recoltă bogată, acum este timpul pentru recoltare.
Astăzi 20 iulie curent, președintele raionului Dubăsari dl Grigore FILIPOV de comun cu șef Secție agricultură și cadastru dl Sergiu GUVIR, au efectuat o vizită de lucru în teritoriul raionului în scop de monitorizare a procesului dat.
Cea mai importantă recoltare în luna iulie este recoltarea grâului. SRL ”MONSTERAX – GSG” , Director Sergiu Grijancovschi se bucură anul acesta de o recoltă frumoasă și bogată. Fiind un an prielnic cu multe ploi liniștite, calitatea grâului este foarte bună, fapt apreciat și de dl Sergiu GUVIR, șef Secție agricultură și cadastru.
Tot în raionul Dubăsari zilele acestea s-a dat start la recoltarea porumbului zaharat. La moment S.R.L. ”Tincov-Agricole”, ce își desfășoară activitatea pe 30 de hectare, terenuri arendate de la localitatea Pîrîta, se bucură de o recoltă mult mai bogată decât anii precedenți, după afirmațiile proprietarilor.
S.C.”DORNISTAGRO SRL”, Administrator Valeriu BACIOI, la fel se află în plină campanie de recolatare a spicoaselor: grâu și orz. ”Practic suntem în plină campanie de recoltare a cerealelor păioase. În această perioadă este foarte important să ai toate resursele la îndemână: utilaje pregătite, echipă rapidă şi eficientă, transport şi forţă de muncă”, au afirmat în unison agenții economici.
”Ne bucurăm enorm că în acest an, agenții economici și agricultorii vor avea o recoltare a cerealelor păioase pe măsura așteptărilor”, a menționat președintele raionului dl Grigore FILIPOV.

 
Tatiana GHERB,
Specialist principal

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

În raionul Dubăsari, recoltarea cerealelor este în plină desfășurare - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta