Harta site-ului
Ajutor
În ajun de Crăciun, au răsunat primele colinde la Consiliul raional Dubăsari
În ajun de Crăciun, au răsunat primele colinde la Consiliul raional Dubăsari

Iată că am ajuns să numărăm ultimile file din calendarul anului 2021. Astăzi, în ajunul Crăciunului pe stil nou, colaboratorii Consiliului raional Dubăsari au fost cinstiți de primii colindători, Formaţia folclorică cu titlu model din s. Coşniţa „Flori de Măr”, conducător artistic Anatol Cojocaru. Obiceiul colindului, ce simbolizează o nepreţuită zestre spirituală, a fost moştenit din moşi-strămoşi.
Prin textul colindelor membrii formaţiei au transmis un mesaj ceresc, o veste de la Dumnezeu, ce are menirea să aducă binele în lume şi între oameni. Din vremuri vechi colindele, datinile şi obiceiurile de Crăciun au fost o adevărată şcoală de virtuţi morale, semănând între oameni buna înţelegere.
De asemenea, pe lângă colinde ceata de la Coşniţa au avut cu ei şi urătura.
Tradițional, Consiliul raional Dubăsari, în persoana vicepreședinților raionului Oleg Soltan, Vlad Izman și secretarul Consiliului raional Dubăsari Maria Jimbei a au mulțumit și apreciat tradiția purtată de an în an de această formație, de a veni și a ne încălzi sufletele cu frumoasele obiceiuri specifice sărbătorilor de iarnă. „Suntem recunoscători, că necătând la situația pandemică în care suntem cu toții, ați reușit să creați o adevărată sărbătoare. Datorită colindelor și urăturii ce astăzi au răsunat, ați reușit să aduceți feeria și magia Crăciunului și la noi. Vă dorim tuturor un Crăciun fericit și ca spiritul blând al Sfintelor Sărbători să coboare asupra dumneavoastră doar cu bucurii şi împliniri alături de cei”.
Marina LUPAȘCO, programator
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

În ajun de Crăciun, au răsunat primele colinde la Consiliul raional Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta