Harta site-ului
Ajutor
,,Împreună reducem riscurile”, ediția 2018
,,Împreună reducem riscurile”, ediția 2018

Conform Ordinului comun al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova nr.144 din 24 aprilie 2018 și al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova  nr.493 din 20 aprilie 2018, în perioada 08 - 09 mai anul curent, a fost organizată și desfășurată etapa regională a Școlii securității pentru copii cu genericul ,,Împreună reducem riscurile”, ediția 2018.
La etapa regională au participat șase echipe din municipiul Chișinău și cinci echipe din raioane, care face parte din zona “CENTRU” a municipiului Chişinău (Ialoveni, Anenii Noi, Criuleni, Dubăsari, Străşeni). Raionul Dubăsari a fost reprezentat, la măsura dată, de către echipa de elevi a Liceului  Teoretic ,,Ion Creangă”, comuna Coșnița, care a fost antrenată și bine organizată de către Secția situații excepționale Dubăsari, de comun cu Direcția învățământ general Dubăsari.  
 Pe parcursul a două zile, la Vadul lui Vodă, au fost puse în valoare capacitățile a 132 de  copii prezenți, din cadrul  instituțiilor de învățământ ale municipiului Chișinău. Copiii au avut posibilitatea, grație instruirii efectuate de angajații Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, să cunoască mai multe despre bazele securității vieții și cum pot preveni riscurile unor situații excepționale.
Școala Securității reprezintă o tabără de vară unde elevii instituțiilor de învățământ (clasele X – XI – a) care au avut parte de instruiri practice în domeniul prevenirii riscurilor, iar salvatorii și pompierii au fost alături pentru a-i ghida în luarea deciziilor corecte.  Copiii au trecut prin cele mai interactive etape de la echipare în costume de luptă, până la lichidarea de incendii simulate, unde echipa din raionul Dubăsari a deținut și locuri de frunte după cum urmează:
- La concursul ,,Ghidează și salvează - locul I ;                                                                                                                                                - La concursul ,,Desfășurarea de luptă -  locul IV ;
- La concursul „Ştafeta combinată” - locul IV.
Toate etapele concursului Școlii Securității au avut drept scop pregătirea unei generații  puternice și gata să reacționeze corect într-o situație dificilă de viață.
Scopul acestei activități fără precedent, realizată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, este de a fortifica o generație sănătoasă, puternică și pregătită să reacționeze în  cele mai dificile situații de risc.
 
                                                                              Iurie CIBUC,
specialist superior al SPC a SSE Dubăsari
                                                                              capitan al s/intern 
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

,,Împreună reducem riscurile”, ediția 2018 - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta