Harta site-ului
Ajutor
Grupul de lucru instituit pentru examinarea situației privind neaccesul agricultorilor la prelucrarea terenurilor s-a întrunit în ședință
Grupul de lucru instituit pentru examinarea situației privind neaccesul agricultorilor la prelucrarea terenurilor s-a întrunit în ședință

În ultima perioadă, mai ales urmare a apariției în spațiul public a informațiilor prin care se comunică că fermierii, agenții economici din raionul Dubăsari care prelucrează terenuri după traseul Rîbnița-Tiraspol, vor fi impuși să plătească pretinse plăți vamale la trecerea prin posturile de control ilegale ale regiunii transnistrene, au fost stabilite mai multe întâlniri între autoritățile centrale, raionale, locale și agricultori.
Astfel, conducerea raionului Dubăsari, în scopul ameliorării situației create privind neaccesul fermierilor din raion pentru prelucrarea terenurilor agricole situate după traseu, a instituit un grup de lucru.
Astăzi, 9 februarie, grupul dat s-a întrunit în ședință pentru a examina situația create la moment. Urmare a discuțiilor, membrii grupului au analizat și propus mai multe scenarii, soluții pentru a avea acces liber la terenuri, unica problemă majoră care persistă pe agendele de lucru a tuturor părților implicate și vizate direct.
Grupul de lucru pentru examinarea situației create, referitor la neaccesul la prelucrarea terenurilor agricole situate după traseul Rîbnița- Tiraspol a fost instituit prin Dispoziția președintelui raionului nr. 13-n din 2 februarie 2024, președinte - dl Sergiu GRIGORIEV, președintele raionului, vicepreședinte – dl Alexandru REUL, vicepreședintele raionului, secretar – dl Mihail BERZAN, specialist principal, Secția agricultură și cadastru și  membrii- șef Secție agricultură și cadastru, șefa-adjunct a Oficiului territorial Chișinău al Cancelariei de Stat, președintele Comisiei de specialitate agricultură și protecția mediului, președintele Asociației producătorilor agricoli „Nistru-Cocieri”, primarul satului Doroțcaia și 5 agenți economici.
Amintim că anterior, vicepremierul pentru Reintegrare, dl Serebrian a menționat că Guvernul va veni cu măsuri de sprijin pentru a compensa cheltuielile suportate de fermieri, în baza unei formule exacte conform căreia vor fi oferite ajutoarele.
Neînțelegerile referitoare la taxele vamale și neaccesul agricultorilor din Dubăsari la terenuri au început după ce, la începutul anului, a intrat în vigoare noul Cod vamal.
Marina LUPAȘCO, specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Grupul de lucru instituit pentru examinarea situației privind neaccesul agricultorilor la prelucrarea terenurilor s-a întrunit în ședință - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta