Harta site-ului
Ajutor
Gospodăriile înregistrate pe platforma „compensatii.gov.md” își află gradul de vulnerabilitate atribuit
Gospodăriile înregistrate pe platforma „compensatii.gov.md” își află gradul de vulnerabilitate atribuit

Luna decembrie vine cu noutăți pentru cetățenii Republicii Moldova, deoarece, începând cu 1 decembrie, au început să primească notificări despre categoria de vulnerabilitate energetică care le-a fost atribuită. Amintim, că pentru a beneficia de compensații pe perioada rece a anului, moldovenii s-au înregistrat și au depus o cerere pe platforma. Platforma online „compensatii.gov.md”, elaborată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, a fost lansată pe 12 octombrie 2022, iar până pe 24 noiembrie curent, locuitorii RM au avut timp pentru a accesa și a se înregistra. Aceasta face parte din programul guvernamental „Ajutor la contor”, care este implementat de către Minister cu sprijinul UE și a Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Gospodăriile au fost grupate în cinci categorii de „vulnerabilitate”, de la foarte ridicată și până la non-vulnerabilă. 
În dependență de categoria de vulnerabilitate atribuită fiecărei gospodării, consumul de gaze natural și energie electrică va fi compensat parțial pentru perioada noiembrie-martie.
Ulterior, Guvernul a aprobat volumele maxime compensate și prețurile la energie pentru consumatorii casnici, aplicate în perioada noiembrie 2022 – martie 2023.
În cazul consumului gazelor naturale, statul va compensa tariful pentru primii 180 metri cubi consumați lunar, iar prețul final achitat de consumator, în funcție de categoria de vulnerabilitate, va fi de 12 lei per metru cub pentru consumatorii cu vulnerabilitate energetică foarte ridicată /14 lei per metru cub pentru consumatorii cu vulnerabilitate energetică ridicată / 17 lei per metru cub pentru consumatorii cu vulnerabilitate energetică medie și 24 de lei per metru cub pentru consumatorii cu vulnerabilitate energetică scăzută.
De asemenea, va fi compensat tariful și la energia electrică pentru primii 75 kW/h consumați lunar, prețul final fiind de 3,3 lei per kW/h pentru consumatorii cu vulnerabilitate energetică foarte ridicată și 3,7 lei per kW/h pentru consumatorii cu vulnerabilitate energetică ridicată.
Guvernul va compensa prețul la energia electrică inclusiv și  pentru consumatorii casnici pentru care aceasta reprezintă principala sursă de încălzire în perioada rece, la un volum maxim compensat de 1000 kWh/lună.
Totodată, autoritățile anunță că cetățenii pot continua să se înscrie pentru a primi compensații, doar că acestea vor fi oferite începând cu luna viitoare. Persoanele care nu s-au înregistrat pe platformă, în mod automat le va fi atribuită categoria de vulnerabilitate medie, fiind compensat volumul consumat în luna noiembrie, iar ulterior gospodăriile date vor fi atribuite la categoria de vulnerabilitate scăzută.
Marina LUPAȘCO, specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Gherlac Maria
2022-12-01 23:55:03
Care este gradul de vulnerabilitate?
270351410770
2022-12-06 04:59:31
Artificial intelligence creates content for the site, no worse than a copywriter, you can also use it to write articles. 100% uniqueness, scheduled posting to your Wordpress :). Click Here:
Kaylee
2023-09-19 20:45:00
Dear Website Owner,

As a savvy website owner, you understand the power of content. Great content drives traffic, engages readers, and converts visitors into customers. But crafting that perfect piece of content isn't always easy, is it?

That's where we come in.

Introducing Grammarly Premium—Your Ultimate Content Enhancement Tool for Just $42.89 for an Entire Year!

Grammarly isn't just another spell checker; it's a comprehensive writing assistant designed to elevate your website's content.

Why Every Website Owner Should Use Grammarly Premium

Eliminate grammar and spelling errors, boosting your site's credibility.
Optimize style and tone to match your brand's voice.
Avoid accidental plagiarism and duplicate content penalties.
Expand vocabulary to make your content more compelling and engaging.
Exclusive Offer: Private Account for 12 Months at Just $42.89!

For a limited time, we're offering a 12-month subscription to Grammarly Premium for the unbeatable price of $42.89. That's less than $4 a month to ensure your website's content is top-notch!

How to Claim This Offer?

Click the link below to visit our website.
Add Grammarly Premium to your cart.
Complete the checkout process.
Instantly improve your website's content! ✒️

Click Here to Secure Your Grammarly Premium Account Now https://primesync.me/?product=grammarly-premium-private-account-1-3-6-and-12-months

⏳ Don't let this exclusive offer slip away. Make the smart choice for your website today. ⏳

Best regards,
Rida
Primesync
info@primesync.me
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Gospodăriile înregistrate pe platforma „compensatii.gov.md” își află gradul de vulnerabilitate atribuit - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta