Harta site-ului
Ajutor
Gestionarea eficientă a deşeurilor necesită investiţii serioase
Gestionarea eficientă a deşeurilor necesită investiţii serioase

În perioada 08-12 februarie 2016, la Chișinău a avut loc misiunea Băncii Europene de Investiții (BEI) referitoare la proiectul-cadrul cu privire la deșeurile solide în Republica Moldova și semnarea, de către părți, a Acordului de Cooperare pentru operațiuni de asistență tehnică „Pregătirea proiectelor de management al deșeurilor solide în trei regiuni din Moldova”, pentru elaborarea studiilor de fezabilitate în 3 regiuni de management al deșeurilor, după cum urmează: Regiunea 4 (mun. Chișinău, Strășeni, Ialoveni, Hîncești, Criuleni, Dubăsari, Anenii Noi), Regiunea 6 (Șoldănești, Rezina, Telenești, Orhei) și Regiunea 7 (mun. Bălți, Drochia, Rîșcani, Glodeni, Florești, Fălești, Sîngerei, Soroca). La şedinţa au participat reprezentanţi din toate raioanele incluse în aceste trei regiuni, deasemenea şi din Consiliul municipal Chişinău. Acordul de finanțare prevede oferirea Republicii Moldova a unui grant în valoare de 1 200 000 EURO, iar compania selectată de către BEI intenționează desfășurarea lucrărilor pentru o perioadă de 18 luni (anii 2016-2017).
Pe data de 21.03.2016, a avut loc ședința de lucru a Ministerului mediului şi companiei selectate – Consorţiul “COWI AS & GOPA” cu Autoritățile Publice Locale (APL) de nivelul I și II în scopul prezentării Acordului de Cooperare cu Banca Europeană de Investiții pentru operațiuni de asistență tehnică „Pregătirea proiectelor de management al deșeurilor solide în trei regiuni din Moldova”. Scopul urmărit este de a identifica modalitățile de conlucrare cu experții selectați în vederea realizării obiectivelor trasate.
În cadrul intrevederii Viceministrul Mediului, Andrian Delinschi, a menționat faptul că implementarea proiectului nominalizat este de o importanță majoră pentru crearea și dezvoltarea infrastructurii de gestionare adecvată a deșeurilor la nivel regional, fapt ce va asigura realizarea obiectivelor stabilite în Planul de Acțiuni privind implementarea Strategiei de gestionare a deșeurilor în Republica Moldova pentru anii 2013-2027, aprobată prin Hotărîrea Guvernului nr. 248 din 10.04.2013.
 
Valeriu POPUŞOI,
Direcţia agricultură şi cadastru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Gestionarea eficientă a deşeurilor necesită investiţii serioase - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta