Harta site-ului
Ajutor
Forumul intercultural; Cultura dincolo de graniţe şi timpuri
Forumul intercultural; Cultura dincolo de graniţe şi timpuri

În perioada de 28-29 iulie, colaboratorii Direcţiei cultură şi turism  şi angajaţii Casei raionale de cultură au participat la Forumul Intercultural „Cultura dincolo de graniţe şi timpuri", care s-a desfăşurat în incinta Taberei de odihnă „ Nistru”, c. Cocieri (raionul Dubăsari).
Proiectul Forumul Intercultural „Cultura dincolo de graniţe şi timpuri" se realizează în cadrul programului Susţinerea Măsurilor de Promovare a încrederii. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.
   La forum au participat 89 de persoane din Belarus, Ucraina, România, Moldova, inclusiv partenerii proiectului din localităţile Coşniţa şi Chiţcani. Evenimentul a avut drept scop crearea unui spaţiu cultural unic de dezvoltare inovativă a activităților culturale de pe ambele maluri ale Nistrului. În cadrul sesiunilor s-a discutat despre posibilităţile de dialog, analiza sectorului culturii de pe ambele maluri ale Nistrului, revitalizarea urbană şi despre proiectele realizate pentru spaţiile publice.  
     În cadrul forumului a fost prezentată expoziția de picturi și grafică "Mariupol pe margine - un oraș între pace și război",  Fundația "Artera" a venit cu elemente tradiționale de decor pentru case din Odorheiu-Secuiesc-România, iar  colectivele “Sălcioara” şi “Prietenia” din localităţile raionului Dubăsari au interpretat piese muzicale pentru toată lumea prezentă la forum.
 
Nicolaev Marina,
 specialist principal Direcţia cultură şi turism
 
 
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Forumul intercultural; Cultura dincolo de graniţe şi timpuri - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta