Harta site-ului
Ajutor
FLORILE RECUNOŞTINŢEI – VETERANILOR DE RĂZBOI...
FLORILE RECUNOŞTINŢEI – VETERANILOR DE RĂZBOI...

Ziua de 9 Mai este înscrisă în calendarul evenimentelor victorioase. Astăzi, 9 Mai 2016, se împlinesc 71 ani de pace, de biruinţă asupra fascismului în Europa. În comuna Molovata Nouă, de altfel, ca şi în multe alte sate din raion, dar şi din întreaga republică au fost organizate mitinguri în memoria ostaşilor căzuţi în timpul MARELUI RĂZBOI PENTRU APĂRAREA PATRIEI dar, şi de asemenea, în slava acelor eroi rămaşi în viaţă, care, pe an ce trece, sunt tot mai puţini. 
Primarul de Molovata Nouă, dl Gazea Oleg, alături de consătenii săi şi-a exprimat mesajul in memoria eroilor căzuţi în Razboiul pentru apărarea Patriei. Cu prilejul evenimentului dat, au luat cuvânt în cadrul mitingului domnul Ursul Alexandru- fiul veteranului de război Ursul Stepan, care, cu părere de rău nu mai este în viaţă, domnul Oprea Vitalie - consilier local, doamna Tolstenco Violeta - reprezentantul Consiliului raional Dubăsari, care a venit cu un mesaj de felicitare din partea întregului consiliu. Elevii din gimnaziul „Anatol Codru” s.Molovata Nouă au prezentat un montaj literar – artistic consacrat evenimentului. 
În comuna Molovata Nouă au mai rămas în viaţă doar doi veterani de război: Scaun Petru şi Barabaş Mihail. Domnul Barabaş Mihail, din probleme de sănătate, nu a fost alături de consătenii săi, dar neapărat şi-a primit Florile Recunoştinţei de la un grup de consăteni delegat de către domnul primar Gazea Oleg. Manifestația de azi a unit întregul sat: reprezentanţii administraţiei publice locale, veterani ai muncii, pedagogi, elevi, consătenii veteranilor, copiii, nepoţii, strănepoţii ostaşilor - pentru a demonstra, prin prezenţa sa la miting, solidaritatea şi respectul pentru vitejia de care au dat dovadă în timpul războiului marii eroi pentru apărarea Patriei S-au depus Florile Recunoştinţei la Monumentul ostaşilor căzuţi, gest al datoriei faţă de eroii rămaşi pe câmpul de luptă, care au ales să moară eroi şi să nu îngenuncheze în faţa fascismului hitlerist. 
SLAVĂ OSTAŞILOR VITEJI, SLAVĂ EROILOR!
Violeta TOLSTENCO, 
Şefa Secţiei Politici Educaţionale şi Management Economic

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

FLORILE RECUNOŞTINŢEI – VETERANILOR DE RĂZBOI... - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta