Harta site-ului
Ajutor
Festivalul internaţional de coregrafie populară pentru copii “Барвинковое кружало”, ediţia a XI-a
Festivalul internaţional de coregrafie populară pentru copii “Барвинковое кружало”, ediţia a XI-a

La invitația, parvenită de la Consiliul regional din Viniţa, Ucraina, către Consiliul raional Dubăsari, Direcţia cultură şi turism a delegat în perioada 03-08 mai 2016, la Festivalul internaţional de coregrafie populară pentru copii “Барвинковое кружало”, ediţia a XI-a, ansamblul de dans popular “Doruleţ”, conducător Ruslan Sitişco, Şcoala de Arte Doroţcaia, reprezentînd r.Dubăsari. În cadrul festivalului au participat 18 ansambluri de dans din următoarele ţări: Ucraina, Moldova, România, Georgia, Bulgaria.
Evenimentul este organizat la nivel înalt, organizat de către Primăria or.Viniţa şi dl Petro Boiko, conducătorul ansamblului ,, Барвинoк,,, care a asigurat cazarea şi alimentarea delegaţilor pe perioada şederii, serviciile de transport fiind asigurate de către Consiliul raional Dubăsari.
Programul  de activităţi a festivalului a inclus  următoarele compartimente, şi anume întîmpinarea participanţilor, înmînarea pancardei, brăţări şi ecusoane pentru libera circulaţie în  oraş. Festivalul " Барвинковое кружало" a durat timp de patru zile, iar ceremonia de deschidere a festivalului a avut loc pe 4 mai, la ora 11:00 ,Teatru. M. Sadowski. Programul festivalului a inclus acţiunile principale ca: concerte, discoteca, excusiii în oraş şi în afara oraşului, distracţii, întîlnire cu primarul oraşului Serghei Morgunov, vizită la Centrul ,, Барвинoк,, vizionarea spectacolului de culori la havuzul or. Viniţa.
La ceremonia de închidere a Festivalului internaţional de coregrafie populară pentru copii “Барвинковое кружало”, ediţia a XI-a, colectivelor participante li s-au înmînat diplome de participare, medalioane, cadouri de preţ, ciocolate, pixuri, reviste promoţionale de către organizatorul acestui festival al prieteniei. La finele ciclului de activităţi desfăşurate au fost exprimate  mulţumiri  şi laude  organizatorilor, gazdei, oaspeţilor, tuturor care au  contribuit în  mod avantajos la buna desfăşurare a acestui eveniment. Prin prezența la evenimentul dat, copiii din ansamblul ,,Dorulet,,,  au fost impresionaţi de această călătorie, evident am asimililat informaţii noi, utile, totodată schimb de experienţă  benefică în domeniul de activitate, dar şi în viaţa cotidiană, au fost impresionaţi de ospitalitate a populaţiei, în general de imaginea şi desingul or. Viniţa. Acest eveniment ar trebui să impulsioneze procesul de comunicare între popoare iar activităţile culturale  ar putea deveni "aliaţi" de nădejde ai societăţii civile şi mass-media în acest process. Astfel de festivaluri, întotdeauna îşi ating scopurile luînde-se în dezbatere, de asemenea aspecte ce ţin de locul şi rolul culturii în infrastructura informaţională actuală. Dansatorii din r.Dubăsari au avut o prestaţie scenică bună cu aplauze în unison şi laude din partea spectatorilor.
Sperăm, în viitor să participăm şi la alte manifestaţii de acest gen pentru a întări relaţiile de prietenie şi cu alţi parteneri întru promovarea tradiţiilor şi ideilor inovatoare comune.  
 
Ciudin Natalia,
specialist principal  Direcţia cultură şi turism
 


 
 
 
 
 
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Festivalul internaţional de coregrafie populară pentru copii “Барвинковое кружало”, ediţia a XI-a - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta