Harta site-ului
Ajutor
Festivalul-concurs naţional de folclor "La Nistru la mărgioară"
Festivalul-concurs naţional de folclor "La Nistru la mărgioară"

La 26 iunie 2016, ora 09.00, în raionul Anenii Noi, s. Gura Bîcului, a fost desfăşurat Festivalul-concurs Naţional de folclor „La Nistru la Mărgioară”, ediţia a XXI-a. Festivalul a avut ca scop popularizarea tradiţiilor, obiceiurilor şi ritualurilor, componente ale moştenirii culturale. Descoperirea, susţinerea, pregătirea şi promovarea continuă a tinerelor talente. La festival au fost invitate să participe ansambluri folclorice din toată republica, care au reprezentat costumul naţional, specific vetrei folclorice de provenienţă. Totodată, la festival au participat meşteri populari, creatori de artă tradiţională, executată în diverse genuri: olărit, prelucrarea artistică a lemnului, croşetă, broderie, prelucrarea pieilor, împletituri din nuiele, confecţionarea instrumentelor populare, avînd posibilitatea de a comercializa lucrările expuse. La eveniment au fost invitaţi să participe nu în ultimul rînd şi bucătarii iscusiţi din Republica Moldova, care pregătesc bucate naţionale moldoveneşti.
 

Festivalul-concurs Naţional de folclor „La Nistru la mărgioară” a inclus următoarele secţiuni: 
Secţiunea I: Folclor;
Secţiunea II: Meşteri populari;
Secţiunea III: Bucătărie naţională

Raionul Dubăsari a fost reprezentat de către formaţia folclorică „Sălcioara” din localitatea Molovata. Conducător artistic: Ina Popa, acompaniator: Nicolae Leahu.
La secţiunea II: Meşteri Populari, raionul nostru a fost reprezentat de către Vera Oxente, meşter popular în croşetă şi broderie şi şefa Bibliotecii publice pentru copii din localitate. La secţiunea III- Bucătărie naţională, a participat Ecaterina Bahmut, originară din s. Molovata.  Tinerii au reprezentat cu succes arta tradiţională, bucatele alese şi folclorul autentic din raionul Dubăsari. Festivalul s-a desfăşurat într-o ambianţă plăcută, în care natura, gastronomia, muzica, meşteşugăritul şi mirosul de levănţică formează un tandem frumos.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Festivalul-concurs naţional de folclor "La Nistru la mărgioară" - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta