Harta site-ului
Ajutor
Experienţa ţărilor Vişegrad pentru comunitățile locale: A demarat al doilea training
Experienţa ţărilor Vişegrad pentru comunitățile locale: A demarat al doilea training

În perioada 23-24 septembrie 2016, din cadrul Direcţiei economie, buget şi finanţe a Consiliului raional Dubăsari sp. Grigoraş Tatiana de comun cu specialişi a primăriilor Coşniţa- Stajilă Irina, Oxentea- Rus Tatiana şi Doroţcaia- Berzan Iulia au participat la seminarul de instruire „Consolidarea capacităţilor comunităţilor locale — experienţa ţărilor Vişegrad pentru Ţările Parteneriatului Estic” este implementat cu sprijinul Fondului ţărilor Vişegrad, în Ucraina de către Organizația “Ucraina-Polonia-Germania, “Euroregiunea Nistru”, în colaborare cu asociația APL Vinnița și Centrul Regional de Resurse pentru Comunitățile din Vinnița, iar în Moldova de către Consiliul raional Soroca și “Euroregiunea Nistru”. Parteneri ai proiectului sunt cinci ONG din țările Vișegrad: Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria.
Fundraising și pregătirea cererilor de proiect” este tematica acestui semniar. Astfel, timp de două zile, participanții au aflat cum să identifice fonduri, cum să scrie o propunere de proiect, astfel încât să convingă organizațiile să finațeze realizarea proiectelor din comunitățile lor. În debutul ședinței de instruire, cei 21 participanți din raioanele Soroca, Fălești, Bălți, Dubăsari, Rezina și Șoldănești, au fost salutați de președintele raionului Mihai Mîțu, Alexei Gavrilov, președintele Organizației “Ucraina-Polonia-Germania” din or. Vinița, Andrii Kavuneț, coordonatorul proiectului, director adjunct al organizației „Ucraina-Polonia-Germania”, Veaceslav Burlacu, coordinator local al “Euroregiunii Nistru” în raionul Soroca, Stela Zabrian, secretara Consiliului raional Soroca și unul dintre experții Academiei. Aceștia au subliniat importanța și utilitatea Academiei și programului de instruire pentru comunitățile locale din Ucraina și cele din Republica Moldova.
În total, programul Academiei include cinci module de instruire, care vin să sprijine dezvoltarea comunităţilor locale de pe cele două maluri ale râului Nistru.
Aceste module sunt create de către participanţii din Ucraina şi Moldova, selectaţi în urma mai multor etape ale proiectului, care anterior au fost instruiţi la seminare desfăşurate în cele patru ţări Vişegrad. Astfel, experţii transmit, la rândul lor, propria experienţă în domeniile în care activează, precum şi experienţele ţărilor menţionate.

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Experienţa ţărilor Vişegrad pentru comunitățile locale: A demarat al doilea training - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta