Harta site-ului
Ajutor
Etapa raională a Turneului Republican de mini-fotbal GUGUȚĂ câștigată de echipa liceului teoretic Doroțcaia
Etapa raională a Turneului Republican de mini-fotbal GUGUȚĂ câștigată de echipa liceului teoretic Doroțcaia

Sâmbătă, la data de 12 mai 2018, pe stadionul sportiv din s. Pîrîta, s-a desfăşurat etapa raională  a Turneului  Republican de Mini-Fotbal „GUGUŢĂ”, consacrat „Zilei Internaţionale a Copilului”, unde au participat copiii, cu anul nașterii 2006 - 2007, din instituţiile de învăţământ preuniversitar a raionului Dubăsari.
Turneul este organizat anual şi se desfăşoară în 4 etape: etapa - I locală (în cadrul instituţiei de învăţământ), etapa a II-a raională (între elevii instituţiilor de învăţământ), etapa a III-a regională (între echipe din fiecare sector, conform regulamentului) şi etapa a IV-a finală (se întâlnesc echipele care au câştigat la etapa regională).
Etapa raională a fost organizată de către Direcția învățământ general. în comun cu Școala sportivă raională și Asociația raională de fotbal. La ceremonia de deschidere a măsurii cu un cuvânt de salut pentru echipe a venit dl Sergiu Grigoriev, secretarul Consiliului raional Dubăsari, Președintele Asociației raionale de fotbal, dorindu-le tuturor  jocuri frumoase, prietenoase și fără traume.
La măsură  s-au prezentat 9 echipe de copii: gim. Pîrîta, gim. Ustia, L.T. „Ion Creangă” (s. Coşniţa), L.T. Holercani, L.T. Doroţcaia,  gim. Oxentea, L.T. ,,Ștefan cel Mare” (Molovata), L.T. ,,Mihai Eminescu” (Dubăsari) şi L.T. „Vlad Ioviţă” (Cocieri).
Prin tragerea la sorţ, echipele au fost repartizate în 3 subgrupe a câte 3, fiecare având câte 2 jocuri. Așadar, pe cele două mini-terenuri de joc a fost dat startul meciurilor: L.T. Holercani – L.T. Cocieri = 4:0 ; L.T. Dubăsari – gim. Pîrîta = 0:5 ; L.T. Coșnița – L.T. Molovata = 0:2. După etapa dată, au urmat jocrile în subgrupe conform sistemului circular: L.T. Holercani-L.T. Doroțcaia = 1:2, L.T. Dubăsari-gim. Oxentea = 0:10, L.T. Coșnița-gim. Ustia = 1:2, L.T. Cocieri-L.T. Doroțcaia = 1:2, gim. Pîrîta-gim. Oxentea = 0:5, L.T. Molovata-gim. Ustia = 4:1.
Deci, conform rezultatelor obținute, etapa finală a fost disputată între echipele L.T. Doroțcaia și Gim. Oxentea, unde după un meci foarte încordat, echipa din Doroțcaia (antrenori  Mihai Cojusea, Alexandru Constantinov), în prima repriză, rupe victoria cu scor 1:0 și menține acest rezultat până la sfârșitul reprizei a doua, cucerind Cupa și devenind campioni la etapa raională a Turneului.
Pe locul III s-a plasat echipa din L.T. „Ștefan cel Mare” Molovata, (antrenoare dna Natalia Cornițel); Locul IV-L.T. Holercani (antrenor Porubin Sergiu).
De asemenea, în cadrul măsurii date au fost decernați cu diplome și menționați cei mai buni jucători ai turneului: Cel mai bun portar – Lupașco Vlad. Doroțcaia; Cel mai bun apărător – Roșca Artiom din Molovata și cel mai bun golgheter al turneului a fost desemnat – Sîrghi Liviu din Oxentea cu 9 goluri marcate.
Echipele învingătoare au fost decorate cu diplome și cu câte o minge de fotbal, restul echipelor au primit diplome pentru participare activă. Măsura a fost deservită de către colegiul de arbitri ai şcolii sportive raionale în componenţa: arbitru principal al competiţiei dl Valeriu Carauș, arbitrii: dl Alexei Craijdan, Vladimir Diordița, Sergiu Porubin, Iavița Alexandru, Mihai Cojusea.
Aducem mulţumiri  directorului şcolii sportive dlui Vasile Nagalisov și antrenorilor pentru buna organizare și asigurare a terenurilor de joc cu tot inventarul necesar, profesorilor de educaţia fizică şi tuturor care s-au implicat pentru buna organizare şi desfăşurare a turneului.
Prin analiza nivelului de joc şi rezultatul final obţinut de către echipa L.T. Doroțcaia care s-a plasat pe locul I, conform regulamentului va reprezenta raionul Dubăsari  şi  se califică la următoarea etapă regională care urmează să fie desfăşurată, la data de 18 mai 2018, pe terenul orășenesc din or. Criuleni. La etapa regională se vor întâlni echipele din raioanele de Centru: Criuleni, Ialoveni, Hîncești şi Dubăsari.
                                      
                                             Mihai IAVIȚA, specialist principal în domeniul tineret şi sport

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Etapa raională a Turneului Republican de mini-fotbal GUGUȚĂ câștigată de echipa liceului teoretic Doroțcaia - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta