Harta site-ului
Ajutor
Ședința extraordinară a Consiliului raional Dubăsari
Ședința extraordinară a Consiliului raional Dubăsari

Ieri, 31 martie curent, consilierii raionali s-au întrunit în ședință extraordinară de lucru.
Pe ordinea de zi, spre aprobare, au fost propuse următoarele chestiuni:
1. Cu privire la executarea bugetului raional pentru anul 2020.
Raportor: L. Cazac, șef Direcție economie, buget și finanțe.
2. Cu privire la aprobarea Acordului trilateral de colaborare a ZEL ,,Bălți”, Consiliului raional Dubăsari și Primăria s. Pîrîta.
Raportor: S. Guvir, șef Secție agricultură și cadastru.
3. Cu privire la rectificarea bugetului raional.
Raportor: L. Cazac, șef Direcție economie, buget și finanțe.
În urma dezbaterilor și propunerilor consilierilor raionali 2 din cele 3 întrebări, incluse pe ordinea de zi, au fost aprobate cu majoritatea votului consilierilor aleși.
Astfel, a fost aprobat Acordul trilateral de colaborare a ZEL ,,Bălți”, Consiliul raional Dubăsari și Primăria Pîrîta. Prezentul acord de colaborare va servi drept cadru pentru realizarea activităților comune în vederea construcției și dezvoltării Subzonei Dubăsari (s. Pîrîta) a ZEL ,,Bălți”.
O altă decizie aprobată este cea cu privire la rectificarea bugetului. În rezultatul examinării demersurilor parvenite din partea IMSP CS Dubăsari și IMSP Spitalul raional Criuleni privind susținerea întru dotarea suplimentară a spitalului raional Criuleni cu utilajul stringent necesar în tratamentul celor infectați cu COVID-19, a fost aprobată alocarea, din fondul de rezervă al Consiliului raional Dubăsari, a 115.0 mii lei pentru procurarea a 5 concentratoare de oxigen. Conform deciziei nominalizate, suma dată va fi alocată IMSP CS Dubăsari, care va asigura achiziționarea și transmiterea, cu titlu gratuit, a concentratoarelor de oxigen către IMSP Spitalul raional Criuleni, unde se tratează și locuitorii raionului Dubăsari. Totodată, prin modificarea unor alocații bugetare, au fost alocate 100,0 mii lei pentru achitarea contribuției la proiectul de construcție a Subzonei Dubăsari a ZEL Bălți.
Decizia cu privire la executarea bugetului raional pentru anul 2020, nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru aprobarea acesteia.
Ședința s-a desfășurat în sala Casei raionale de cultură din s. Coșnița cu respectarea strictă a măsurilor de sănătate publică şi a instrucţiunii privind prevenirea infecţiei COVID-19.
Deciziile aprobate vor fi aduse la cunoștință publică și urmează a fi publicate pe pagina web a raionului www.dubasari.md.
Maria JIMBEI, secretarul Consiliului raional
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Ședința extraordinară a Consiliului raional Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta