Harta site-ului
Ajutor
E vremea colindelor
E vremea colindelor

Crăciunul este sărbătoarea care adună laolaltă întreaga familie și care ne reamintește cât de important este să le spunem celor dragi că îi iubim. La data de 7 ianuarie, în dimineața zilei de Crăciun, în Biserica creștin-ortodoxă "Sf. Mare Mucenic Gheorghe" din s.Ustia, s-a petrecut cel mai frumos Festival de colinde, unde am avut ocazia să vestim Nașterea lui Iisus Hristos.
Colindele de Crăciun sunt bogăția sufletului și zâmbetul îngerilor. Deja este o tradiție ca în fiecare an de la mic, la mare să ne adunăm pentru a crea acea atmosferă necesară trăirii profunde a sărbătorii Crăciunului. Evenimentul a fost deschis prin cuvântul de binecuvântare al Parohului Bisericii din sat- Părintele Teodor care a amintit de frumusețea tradițiilor noastre moldovenești, de obiceiul de a colinda, de a vesti Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos, răspândit mai ales în rândul copiilor. Au interpretat colinde copii de diferite vârste, corul Gimnaziului Ustia coordonați de Părintele Teodor și Preoteasa Lilia Vrabie dar și de Ansamblul etnofolcloric "Struguraș" al Casei de Cultură din s.Ustia. 
Enoriași, părinți, bunici și copii au primit vestea cu chipuri luminoase. La sfârsit toți participanții au primit cadouri. "Vestim bucuria Nașterii de rând cu moșii de iarnă. Acuma se colindă și ne bucurăm. E bucurie, căci iată s-a născut Mesia. Fie ca prin această minune să retrăim evenimentul din Betleem, care aduce speranța întru o viață mai curată, mai iubitoare, mai jertfelnică… mai aproape de Dumnezeu.” 
  

Elena IPATI,
Conducător artistic

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

E vremea colindelor - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta