Harta site-ului
Ajutor
Domeniul educației în vizorul Președintelui raionului, Grigore POLICINSCHI
Domeniul educației în vizorul Președintelui raionului, Grigore POLICINSCHI

Pe parcursul zilelor de 29-30 mai curent, Președintele raionului Dubăsari, dl Grigore POLICINSCHI, s-a deplasat în teritoriu pentru a se întruni cu elevii și corpul didactic din instituțiile de învățământ din platoul Ustia. Astfel, la data de 29 mai, Președintele raionului însoțit de alți conducători și colegi din Consiliul raional și  local, cu Deputații Parlamentului Republicii Moldova dl Anghel AGACHI și dl Sergiu CEAUȘ, s-au întâlnit cu elevii claselor a VIII-IX-a și profesorii din gimnaziul Ustia, director dna Valentina TOMAȘ.
În cadrul întrevederii, colectivul gimnaziului a fost informat despre Decizia Consiliului raional, luată în data de 25 mai 2018, cu referire la alocarea 1 milion de lei, pentru reparația capitală a acoperișului instituției nominalizate. Totodată, dl Policinschi a menţionat că acești bani sunt insuficienți pentru efectuarea lucrărilor în totalitate, costul proiectului fiind unul mult mai mare. În acest context, din numele colectivului didactic al gimnaziului, dl Președinte s-a adresat domnilor deputați să intervină către Guvern și Parlament cu propunerea de a aloca gimnaziului Ustia încă 1,5 milioane lei pentru a putea finisa toate lucrările prevăzute în proiectul dat. De asemenea, s-a propus să fie majorate salariile pentru tinerii specialiști, pentru cadrele didactice și personalul auxiliar, care, la moment au un salariu foarte mic comparativ cu necesitățile și coșul minim de consum.
În data de 30 mai, atât cadrele didactice și elevii din gimnaziul Marcăuți, cât și consilieri locali, părinți au avut ocazia de a participa la o întâlnire cu Președintele raionului Dubăsari. Instituția dată, este una din cele mai mici instituții de învățământ din raion cu un colectiv cu copii, profesori, angajați, atenți dar dornici de a învață, de a lucra în școala sa.
În cadrul întrunirii, una din cele mai stringente probleme ce se manifestă asupra instituției date, este lipsa surselor financiare de întreţinere, fapt ce poate duce la închiderea acesteia. Însă, un fapt îmbucurător asupra problemei date, a fost informația adusă de către dl Președinte și anume, că prin Decizia Consiliului raional, luată la 25 mai, s-a hotărât de a aloca 500 mii lei pentru întreținerea gimnaziilor Marcăuți și Pohrebea, pentru a asigura activitatea instituțiilor date să fie viabilă și continuitatea procesului instructiv - educativ.
Totodată, conducerea raionului, suţinut de dl Mihail Batrâncea, consilier local, au venit cu un îndemn față de părinți pentru a se implica și susține prin contribuție la amenajarea gimnaziului către noul an de studii.
În cadrul acestor întâlniri dl Policinschi a adresat mulțumiri profesorilor și elevilor pentru munca depusă, studii și implicare. Totodată, le-a recomandat copiilor în perioada vacanţei de vară să fie prudenți, să respecte regulile de circulație și la scăldat în râul Nistru.
Marina LUPAȘCO,
șef Serviciu informare și transparență

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Domeniul educației în vizorul Președintelui raionului, Grigore POLICINSCHI - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta