Harta site-ului
Ajutor
Doar prin muncă permanentă şi cu responsabilitate pentru rezultate vizibile ale acesteia putem să tindem la rezultate dorite
Doar prin muncă permanentă şi cu responsabilitate pentru rezultate vizibile ale acesteia putem să tindem la rezultate dorite

Grigore POLICINSCHI: „Emoţiile pozitive, rădăcinile de prietenie ce se întăresc între tineri şi autorităţi, schimbul de valori imateriale, de cultură şi spirituală, activităţi comune - evident contribuie la creşterea unei generaţii de copii cu viziuni şi gânduri bune unul faţă de altul, faţă de societatea contemporană”.
În perioada 31 iulie – 4 august, Preşedintele raionului Dubăsari dl Grigore POLICINSCHI în comun cu consilierul raional dl Vasile GULICA şi specialistul din cadrul Consiliului raional Vasile LOZANU s-au aflat în deplasare de lucru în Raionul Sobinka, Regiunea Vladimir, Federaţia Rusă. Invitaţia a venit din partea Preşedintelui raionului Sobinka Alexandru RAZOV şi a coincis cu aflarea unui grup de 25 de copii din Raionul Dubăsari la odihnă în tabăra „TONUS” din Sobinka. Pe parcursul a 10 zile, copiii noştri s-au odihnit împreună cu copiii din Sobinka, au vizitat locurile şi obiectele de importanţă turistică din regiune, au organizat împreună spectacole artistice, s-au suţinut reciproc în diverse competiţii, au conversat şi au învăţat cuvinte noi din limbajele unul altuia. „Acest fapt este încă un exemplu de diplomaţie populară realizată de autorităţile publice locale din Raionul Dubăsari şi Raionul Sobinka, Regiunea Vladimir, cu un interes deosebit din partea copiilor, părinţilor, aleşilor locali din ambele raioane”, a afirmat pe pagina sa de facebook dl POLICINSCHI.
Cu o deosebită plăcere, preşedinţii de raioane au participat la festivitatea de închidere a sejurului estival, au fost alături de tineri şi i-au încurajat în promovarea prieteniei între popoare, stabilirea legăturilor şi relaţiilor bune între aceştea, dorinţa de a cunoaşte o limbă, obiceiurile şi tradiţiile altui stat.
„S-a finalizat al treilea sejur al copiilor noştri în Sobinka şi doresc să fiu convins că şi în anul viitor, Consiliul Raional Dubăsari, părinţii vor susţine organizarea şi asigurarea financiară a deplasării copiilor în Rusia, precum au făcut şi în aceşti 3 ani, pentru ce şi le aduc sincere mulţumiri”, a specificat Preşedintele raionului. Cu fiecare an, numărul doritorilor de a merge la odihnă în Federaţia Rusă şi invers creşte, ceea ce este un lucru îmbucurător pentru administraţia raională, deoarece demonstrează că facem ceea ce trebuie pentru şi în interesul copiilor noştri.  
Pe parcursul deplasării, delegaţia raionului Dubăsari a avut mai multe întâlniri şi vizite în oraşul Sobinka cu participarea autorităţilor publice locale, în cadrul cărora a făcut cunoştinţă cu unele proiecte investiţionale impresionante din oraş, cu conducerea blagociniei creştin-ortodoxă de Sobinka, cu conducerea Asociaţiei veteranilor de muncă şi război, inclusiv cu reprezentanţii Casei de Creaţii din oraş.
“Toată lumea salută parteneriatul dintre Moldova şi Rusia, transmite salutări şi urări de bunăstare şi întărire a relaţiilor în toate domeniile de interes comun. Mă bucură schimbările, rezultatele vizibile din oraş şi din raion, precum şi interesul pentru aprofundarea relaţiilor şi comunicării directe între locuitori, conducători şi autorităţi locale, centrale. Avem ce ne învăţa unul de la altul, avem asupra ce să lucrăm şi în continuare. Şi desigur, am invitat în Moldova, în Raionul Dubăsari prietenii din Rusia pentru prelungirea contactelor şi relaţiilor reciproc avantajoase.”
Domnul Preşedinte consideră că doar așa este posibil de trăit astăzi în condițiile unei globalizări masive cu mai multe provocări general -umane (ecologie, catastrofe tehnogene, conflicte interetnice, sărăcie şi foamete, detaşare de la rădăcinile spirituale general-umane). Şi cine dacă nu conducătorii de diferit nivel, ar trebui prin exemplul personal să ajute sau să nu încurce unor asemenea activităţi şi acţiuni educaţionale cu rezultate inedite atât imediate cât şi de perspectivă. “Bravo dragi colegi şi prieteni ce aţi contribuit şi la această nouă reuşită a Consiliului Raional Dubăsari şi Administraţia din Sobinka. Venim din deplasare cu noi idei, gânduri, iniţiative de lărgire a spectrului de cooperare între raioanele noastre şi în alte domenii, cum ar fi – sportul, asociaţiile de veterani, antreprenoriat şi umanitar – educaţional. Sperăm să fim auziţi şi susţinuţi de locuitori şi aleşii locali din raionele noastre şi în continuare”.
De asemenea, specialistul în viticultură, dl Vasile LOZANU a făcut o prezentare de curăţire şi îngrijire a viţei de vie “Moldova” şi cireşilor plantaţi acum trei ani în “Grădina Victoriei” din central oraşului Sobinka de către delegaţiile oficiale ale celor două raioane înfrăţite, cu prilejul Victoriei comune în Marele război pentru Apărarea Patriei din 1941 – 1945.
Ecaterina RACOVEŢ,
Şef Secţie informare, transparenţă
şi relaţii cu publicul

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Doar prin muncă permanentă şi cu responsabilitate pentru rezultate vizibile ale acesteia putem să tindem la rezultate dorite - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta