Harta site-ului
Ajutor
Distracții, amuzament, fericire, prieteni, bun simț, toate adunate la un loc alcătuiesc Tabăra Prietenia
Distracții, amuzament, fericire, prieteni, bun simț, toate adunate la un loc alcătuiesc Tabăra Prietenia

Chiar dacă se spune că luna august e ca duminică seara, aceasta nu-i un impediment pentru copiii care se odihnesc și se bucură din plin de sezonul estival în cadrul Centrului de odihnă pentru copii şi tineret „Prietenia” din com. Coşniţa. I-am găsit pe toți într-o atmosferă nespus de plăcută, cu muzică, distracții, zîmbete și voie bună și am aflat că la ora actuală aici se odihnesc peste 300 de copii, din diverse localități ale țării. Iar pe lângă odihna propriu zisă, copii sunt implicați și în diverse activități pe parcursul acestor 10 zile petrecute în tabără. 
„Noi nu lăsăm copiii să simtă plictiseala în toate aceste zile petrecute în tabăra noastră și de aceea zi de zi organizăm diverse activități cu tentă creativă, sportivă, artistică, de asemenea și diverse jocuri, care le dezvoltă spiritul de echipă, gradul de inteligență, îi fac într-o mare parte mai curajoși, deoarece tabăra reprezintă pentru un copil atât un complex de relaxare, dar și de învățare și noi sperăm că ei învață câte ceva din tot ce facem noi aici, iar din cadrul acestor activități, majoritatea copiilor se aleg cu diferite diplome, dovadă a muncii depuse“, a menționat Olga Chisiliov, educator superior. 
Iar în ochii copiilor am putut vedea bucuria de a se odihni aici și în aceeași ordine de idei, am discutat cu câțiva dintre ei, care ne-au împărtășit o parte din entuziasmul lor.
Felicia, în vârstă de 14 ani, din orașul Chișinău, vine la tabăra Prietenia deja al 8-lea an consecutiv. Și ne-a mărturisit că înnainte venea mai mult pentru activitățile care se desfășurau aici, iar acum pentru educatorii pe care-i cunoaște de mai mulți ani și cu care se înțelege foarte bine. Mai spune că educatorii de aici sunt oameni instruiți, care oferă copiilor un mediu sigur, educativ și recreativ.
„Eu în tabăra aceasta practic am crescut și a fost o experienţă foarte interesantă a curajului şi a fericirii pentru mine. Distracţii, amuzament, fericire, prieteni, bun simţ, toate combinate la un loc alcătuiesc acest loc numit Tabăra ,,Prietenia”. La moment aici sunt doar în vizită, îmi era nespus de dor și simțeam nevoia de a mai revedea încă odată educatorii, tabăra și desigur de a simți atmosfera de prietenie care domină aici. Iar pe timpul când eram copil și veneam aici să mă odihnesc, activităţile și jocurile erau impresionante şi îmi plăceau extrem de mult!”, ne-a mărturisit Pavel, în vârstă de 18 ani, originar din Hîncești. 
Și tinerii educatori la debutul lor profesional, afirmă că nu e atât de ușor să fii educator, dar e placut să lucrezi cu copiii, mai ales atunci când ai din partea lor un feedback pozitiv și totodată capătă și eii o experiență bună în acest domeniu.
Iar noi amintim că tabăra Prietenia a fost înființată în anul 2004 și de atunci până în prezent în fiecare vară copiii au posibilitatea de a veni și de a se odihni la maxim. Tot aici au posibilitatea de a-și face noi prieteni, de a cunoaște educatori tineri și gata de orice provocare din partea vieții. La fel pentru ei sunt organizate diverse activități la care sunt încurajați să participe și nu în ultimul rând în fiecare seară au parte de tradiționala discotecă cu muzică bună, pentru că e caniculă și ei trebuie să-și încarce bateriile pentru noul an școlar care-i așteaptă.
Alina IVANOV, 
Studentă anul I, USM, 
Facultatea de Jurnalism

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Distracții, amuzament, fericire, prieteni, bun simț, toate adunate la un loc alcătuiesc Tabăra Prietenia - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta