Harta site-ului
Ajutor
Din 27 decembrie, persoanele care vin în țară din zone roșii vor obligate să prezinte rezultatul negativ al testului PCR COVID-19
Din 27 decembrie, persoanele care vin în țară din zone roșii vor obligate să prezinte rezultatul negativ al testului PCR COVID-19

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, a emis, ieri 21 decembrie, o nouă hotărâre cu nrul 67. Potrivit acesteia, acoperirea vaccinală cu schema completă în rândul populației este de cca 28 %, ceea ce reprezintă un nivel scăzut.
Din data de 27 decembrie curent, conform noii Hotărâri aprobate, se vor aplica noi măsuri de prevenire şi control a infecției COVID-19, la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova. Astfel, persoanele care vin în țara noastră şi s-au aflat în ultimele 14 zile în una sau mai multe ţări din zona roșie (inclusiv prin tranzit), vor fi obligate să prezinte rezultatul negativ al testului PCR COVID-19.
Potrivit Hotărârii CNESP, cetățenii care nu au vizitat țările din zona roșie, vor putea intra în continuare în Republica Moldova fără restricții cu prezentarea unuia din următoarele documente: certificatul de vaccinare, testul PCR sau rapid negativ sau concluzia medicală confirmativă în cazul persoanelor care au suportat COVID-19. Cei care nu dețin actele respective vor fi obligați să respecte regimul de izolare pentru o durată de 14 zile.
CNESP a mai decis ca, începând cu 23 decembrie, curent, accesul în incinta Aeroportului Internațional Chișinău să fie permis și însoțitorilor, care vor prezenta certificatul COVID-19.
O altă prevedere face referire la accesul la evenimentele private, organizate în perioada 23 decembrie 2021 – 15 ianuarie 2022, pentru un număr de 25 sau mai multe persoane, va fi permis doar în baza prezentării certificatului COVID-19.
De asemenea, pentru a reduce riscul de infectare cu COVID-19, CNESP a adoptat reguli pentru vizitatorii și comercianții care participă la târgurile de Crăciun organizate în toată țara. Astfel, pentru siguranța vizitatorilor va fi obligatorie purtarea măștii de protecție pe toată perioada de aflare în spațiul târgului (cu excepția copiilor până la 12 ani), iar personalul și comercianții care vor participa la aceste evenimente vor trebui să dețină certificat COVID-19. Totodată, băuturile și alimentele vor trebui consumate doar în locurile special amenajate. Rămâne în vigoare obligativitatea respectării distanței fizice, de cel puțin 1 metru, dintre persoane.
Amintim că, hotărârile CNESP sunt executorii pentru autoritățile administrației publice centrale și locale, pentru persoanele fizice și juridice, indiferent de domeniul de activitate și forma juridică de organizare, iar nerespectarea măsurilor de sănătate publică obligatorii constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi drept temei pentru aplicarea măsurilor de răspundere contravențională și /sau penală.
https://gov.md/sites/default/files/document/attachments/hotararea_cnesp_nr.67_21.12.2021.pdf

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Din 27 decembrie, persoanele care vin în țară din zone roșii vor obligate să prezinte rezultatul negativ al testului PCR COVID-19 - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta