Harta site-ului
Ajutor
Din 15 mai purtarea măștilor de protecție OBLIGATORIE!!!
Din 15 mai purtarea măștilor de protecție OBLIGATORIE!!!

Starea de urgență în sănătate publică, instituită în Republica Moldova pe data de 16 mai, prin Hotărârea nrul 11 din 15 mai, va dura până pe 30 iunie 2020. La nivel național a devenit obligatorie purtarea măștilor în transportul public, în spațiile comerciale și cele publice închise. Deciziile au fost luate de Comisia națională extraordinară de sănătate publică, care a preluat atribuțiile Comisiei Situații Excepționale. 
Pe durata stării de urgență în sănătate publică rămân obligatorii păstrarea distanţei sociale de un metru, purtarea măştii de protecţie în spaţii închise, comerciale, în transport public şi acolo unde este imposibilă menţinerea distanţei fizice, adunarea în grupuri nu mai mult de trei persoane, evitarea aglomeraţiei, respectarea normelor sanitare de igienizare şi dezinfectare. 
 Din 16 mai au fost reluate gradual activităţile instituţiilor şi serviciilor medicale, inclusiv stomatologice, precum şi a întreprinderilor de îngrijire personală, cum ar fi frizeriile. Potrivit hotărârii, frizeriile vor presta servicii doar prin programare prealabilă. La intrarea în frizerie va fi măsurată, obligatoriu, temperatura clienților care, totodată, vor fi obligați să poarte măști de protecție. Administratorii saloanelor și frizeriilor vor fi obligați să realizeze triajul zilnic al personalului angajat la începutul turei de lucru. Angajații vor trebui să dispună de echipamente de protecție individuală, și anume halat de lucru, mască și mănuși.
Până la 30 iunie 2020 a fost prelungită interzicea aflării persoanelor pe terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement, dar și interzicerea aflării persoanelor în vârstă de peste 63 de ani, în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitatea stringentă.
 Hotărârea luată de autorități prevede că este admisă organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică și cu întocmirea obligatorie de către organizatori a listei de evidență epidemiologică a evenimentelor.
Marina LUPAȘCO, programator

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Din 15 mai purtarea măștilor de protecție OBLIGATORIE!!! - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta