Harta site-ului
Ajutor
Din 15 iunie vor fi reluate cursele aeriene
Din 15 iunie vor fi reluate cursele aeriene

Astăzi, 3 iunie Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică s-a întrunit în ședință, în cadrul căreia a fost emisă Hotărârea Nrul 14. Conform hotărârii date, începând cu data de 15 iunie curent, vor fi reluate cursele aeriene regulate de pasageri și a charterelor regulate de pasageri, cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire a răspândirii infecției COVID-19. Totodată, hotărârea prevede că Aeroportul Internațional Chișinău va asigura organizarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19 pentru pasageri și angajați, în sălile de sosire și plecare, precum şi verificarea temperaturii, ecrane de protecție, echipament de protecție personală, soluții de dezinfecție, distanța socială; dezinfectarea încăperilor și instalațiilor în terminal, în conformitate cu recomandările Agenției Naționale de Sănătate Publică.
De asemenea, operatorii aerieni naționali și străini vor asigura: respectarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19 de către personalul navigant și pasageri; informarea pasagerilor privind respectarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19 înainte de zbor, în timpul zborului și după aterizare; imprimarea și distribuirea la bordul aeronavei a formularelor necesare a fi completate de către pasageri în timpul zborului.
La rândul lor, operatorii de deservire la sol (handling) vor asigura: transportarea pasagerilor din terminal, spre aeronavă și vice-versa, fără rețineri nejustificate și cu asigurarea normelor sanitare; dezinfectarea încăperilor și suprafețelor de contact, în conformitate cu recomandările Agenției Naționale de Sănătate Publică.
Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse în hotărârea CNESP constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei pentru tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.
https://gov.md/sites/default/files/hotarire_cnesp_nr.14_din_03.06.20.pdf
Marina LUPAȘCO, programator

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Din 15 iunie vor fi reluate cursele aeriene - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta