Harta site-ului
Ajutor
Din 14 mai se permite pescuitul scrumbiei de Dunăre în bază de permis
Din 14 mai se permite pescuitul scrumbiei de Dunăre în bază de permis

Pescarii moldoveni au primit undă verde din partea autorităților centrale la pescuitul scrumbiei de Dunăre.
Într-un ordin al Agenției de Mediu, emis la data de 5 mai 2022, este precizat că deținătorii permiselor de pescuit au dreptul să pescuiască în perioada de prohibiție, stabilite prin Ordinul Agenției nr. 11 din 01 aprilie 2022, în fluviul Nistru, timp de 33 de zile consecutive, de la 14 mai 2022 până la 15 iunie 2022 inclusiv.
Pescuitul scrumbiei se permite doar în cursul zilei de la răsăritul soarelui și până la asfințitul soarelui, cu undițe de toate formele, sisteme și lansete. Totodată vă informăm, că pescuitul este permis în perimetrul cuprins de la barajul Centralei Hidroelectrice Dubăsari până la satul Palanca (km 28) și în brațul Turunciuc.
O altă informație importantă ce necesită a fi respectată de pescari prevede că pentru un pescar amator, numărul de cârlige, nu trebuie să fie mai mare de 5 la toate uneltele folosite, iar captura de pește, nu trebuie să fie mai mare de 5 kg pe zi. Dimensiunea minimală a scrumbiei care se permite a fi pescuită în fluviul Nistru este de 20 cm.
Totodată, în ordinul emis, nr 17, se precizează că este interzis pescuitul scrumbiei  în amonte și în aval de podurile de peste fluviul Nistru la 100 m, la gura de vărsare în fluviul Nistru, în fluviul Nistru de la barajul lacului de acumulare Dubăsari pe o distanță de 300 m în aval, etc.
Scrumbia de Dunăre este un peşte de sezon, care trăieşte în Marea Neagră, iar în această perioadă, timp de aproximativ două luni migrează în fluviul Nistru pentru reproducere și hrană.
Marina LUPAȘCO, programator

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Din 14 mai se permite pescuitul scrumbiei de Dunăre în bază de permis - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta