Harta site-ului
Ajutor
Dezvoltarea competenţelor digitale la elevi
Dezvoltarea competenţelor digitale la elevi

Educația digitală este un modul nou, în cadrul disciplinei Educație tehnologică, introdus în 2018 pentru treapta primară în urma unui parteneriat dintre Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Economiei și Infrastructurii și Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC). Scopul introducerii acestui modul este ca copiii să cunoască tehnologiile informaționale și, cu ușurință, să le aplice în practică, în viața de zi cu zi.
În acest context, în anii 2018-2020 au fost elaborate în varianta pdf manualele pentru clasele I-III. La sfârșitul lunii decembrie 2021, în cadrul sesiunilor de formare a formatorilor raionali, a fost prezentat și manualul pentru clasa a IV-a de către aceeași echipă de experți: Anatol Gremalschi, Sergiu Corlat, Andrei Braicov și Tatiana Veverița.
La data de 5 ianuarie, s-a desfășurat online sesiunea de formare cu participarea învățătorilor din raion care predau în clasa a IV-a, cât și a cadrelor didactice care predau în clasele I-III, doritori de a acumula cât mai multe cunoștințe în domeniul Educației digitale. Formatorii locali, dna Lilia Marținchevici, învățătoare în gimnaziul Pîrîta, dna Liuba Mițcul, învățătoare în LT Cocieri, dna Lilia Rusu, învățătoare în LT Coșnița, au venit cu un suport bogat de materiale care a fost prezentat participanților. S-a vorbit detaliat despre călătoriile elevilor din clasa a IV-a prin cele patru module ale manualului: Pagini WEB, Drepturi și obligațiuni în lumea digitală, Învățăm digital și Gândim digital. Au fost prezentate online și exercițiile practice pe care le vor efectua la ore împreună cu elevii.
Sesiunea a permis celor prezenți să înțeleagă mai bine beneficiile abilităților de practicare a TIC-ului, importanța dezvoltării competențelor digitale la elevi.
Le mulțumesc formatorilor locali și tuturor cadrelor didactice pentru participarea activă în cadrul formării.
 
Lilia RUSU, metodist superior,
Direcţia Învăţământ General

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Dezvoltarea competenţelor digitale la elevi - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta