Harta site-ului
Ajutor
Detectorul autonom de fum vă poate salva viaţa
Detectorul autonom de fum vă poate salva viaţa

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova a lansat campania de stat privind prevenirea incendiilor şi intoxicaţiilor în sectorul locativ, cu sloganul “O CASĂ PROTEJATĂ - O VIAŢĂ SALVATĂ”.
Campania are drept scop dotarea familiilor social-vulnerabile cu detectoare autonome de fum, pentru protejarea mai multor locuinţe din categoria persoanelor social-vulnerabile.   
 IMPORTANŢA  DETECTORULUI  DE  FUM  AUTONOM 
În cele mai multe cazuri, în incendii decesele sunt din cauza fumului. Conform literaturii de specialitate şi a studiilor publicate, la cei mai mulţi oameni decedaţi în incendii, pierderea vieţii a survenit la persoanele surprinse în timpul somnului. Unii dintre aceştia ar fi putut supravieţui dacă ar fi fost dotată locuinţa cu un detector de fum. Un număr mare de oameni îşi pierd viaţa anual datorită incendiilor, alţii sunt răniţi grav sau răniţi uşor. Pagubele ating ordine de mărime considerabile. 
 CE  ESTE  DETECTORUL  DE  FUM? 
Detectoarele autonome sunt aparate pentru detectarea şi alarmarea la incendiu, care funcționează pe principiul dispersiei luminii, transmisiei luminii sau al ionizării, pentru utilizarea în domeniul locuinţelor sau altor aplicaţii asemănătoare. Parametrul supravegheat de regulă cu detectoarele autonome este fumul degajat la incendiile din locuinţe. 
Rolul unui detector constă în a depista şi semnaliza cât mai repede incendiul. În caz de incendiu, detectorul autonom de fum emite semnale audibile de alarmă (85 dB). În cazul în care tensiunea bateriei scade sub un anumit prag, care poate pune în pericol buna lui funcţionare, se iniţiază o semnalizare audibilă printr-un semnal diferit de cel utilizat pentru alarma de incendiu. 
În caz de incendiu sau situaţii excepţinale sunaţi 901.
 
Secţia Situaţii Excepţionale Dubăsari
 
 
 
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Detectorul autonom de fum vă poate salva viaţa - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta