Harta site-ului
Ajutor
Detectorul autonom de fum vă poate salva viața
Detectorul autonom de fum vă poate salva viața

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova a lansat campania de stat privind prevenirea incendiilor şi intoxicaţiilor în sectorul locativ, cu sloganul “O CASĂ PROTEJATĂ - O VIAŢĂ SALVATĂ”.
Campania are drept scop dotarea familiilor social-vulnerabile cu detectoare autonome de fum, pentru protejarea mai multor locuinţe din categoria persoanelor social-vulnerabile.   
IMPORTANȚA DETECTORULUI DE FUM AUTONOM 
În cele mai multe cazuri, în incendii decesele sunt din cauza fumului. Conform literaturii de specialitate și a studiilor publicate, la cei mai mulți oameni decedați în incendii, pierderea vieții a survenit la persoanele surprinse în timpul somnului. Unii dintre aceștia ar fi putut supraviețui dacă ar fi avut locuința protejată cu un detector de fum. Un număr mare de oameni își pierd viața anual datorită incendiilor, alții sunt răniți grav sau răniți ușor. Pagubele ating ordine de mărimi considerabile. 
CE ESTE DETECTORUL DE FUM? 
Detectoarele autonome sunt aparate pentru detectarea și alarmarea la incendiu, care funcționează pe principiul dispersiei luminii, transmisiei luminii sau al ionizării, pentru utilizarea în domeniul locuințelor sau altor aplicații asemănătoare. Parametrul supravegheat de regulă cu detectoarele autonome este fumul degajat la incendiile din locuințe. 
Rolul unui detector constă în a depista și semnaliza cât mai repede incendiul. În caz de incendiu, detectorul autonom de fum emite semnale audibile de alarmă (85 dB). În cazul în care tensiunea bateriei scade sub un anumit prag, care poate pune în pericol buna lui funcționare, se inițiază o semnalizare audibilă printr-un semnal diferit de cel utilizat pentru alarma de incendiu. 
În caz de incendiu sau situaţii excepţinale sunaţi 112
Serviciul Prevenţie al Secţiei SE Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Detectorul autonom de fum vă poate salva viața - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta