Harta site-ului
Ajutor
Desfășurarea lecției privind acordarea primului ajutor în caz de traumatisme în Gimnaziul Corjova
Desfășurarea lecției privind acordarea primului ajutor în caz de traumatisme în Gimnaziul Corjova

La data de 10 mai curent, în cadrul lecției de educație civică desfășurată de profesoara Oprea Margareta, elevii cl. a IX-a au însușit o lecție de viață. Mottoul lecției fiind „Viața e scurtă, de aceea este scumpă. Prețul vieții a apărut de la puținătatea ei.” Nezami Ganjavi.
La această activitate a fost invitată d-na Zețu Valentina, lucrătorul medical al gimnaziului Corjova care le-a explicat elevilor unele forme de acordare a primului ajutor în caz de traumatisme. Elevii au făcut cunoștință cu termenii medicali cum ar fi: stopul cardiac, stopul respirator, asfixie, hipoxie tisulară, intervenție chirurgicală. Cea mai interesantă etapă a lecției a fost atunci când elevii au exersat resuscitarea cardiorespiratorie, care are ca scop repunerea în funcție a unei inimi oprite și a respirației. La această probă elevii au practicat metoda unii pe alții având la îndemână cele mai simple mijloace.
În cadrul activității s-au discutat lucruri utile și practice privind primul ajutor în caz de înec, măsurile de precauție ce trebuie luate în cazul unui pericol de electrocutare, în caz de înțepare, în cazul traumei la ochi, în caz de insolație, în cazul intoxicării alimentare etc. Elevii au folosit unele echipamente necesare în acordarea ajutorului medical, au explicat cum vor proceda în diverse situații excepționale. La finalul lecției elevii au înțeles că poți salva o viață, dacă cunoști unele practici premedicale. 
Grupul de elevi ai clasei a IX-a aduce mulțămiri d-nei Valentina pentru inițierea lor în astfel de lecții practice, care pot fi de folos în viața cotidiană și au un îndemn spre alegerea profesiei de medic.

Margareta OPREA, profesoară

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Desfășurarea lecției privind acordarea primului ajutor în caz de traumatisme în Gimnaziul Corjova - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta