Harta site-ului
Ajutor
Desfăşurarea Săptămânii Memoriei şi Recunoştinţei în instituţiile de învăţământ din raion
Desfăşurarea Săptămânii Memoriei şi Recunoştinţei în instituţiile de învăţământ din raion

Instituțiile de învățământ din raion desfășoară, în perioada 26 februarie - 2 martie, Săptămâna Memoriei și Recunoștinței celor căzuți în războiul din 1992 pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova. Acțiunea este organizată în baza unei circulare emise de Ministerul Educației și Cercetării. În instituțiile de învățământ vor avea loc activități de sensibilizare și conștientizare a consecințelor războiului, de înțelegere a responsabilităților și drepturilor cetățenești și de promovare a toleranței și a bunei înțelegeri între popoare.
Activitățile au loc în contextul marcării la data de 2 martie a Zilei Memoriei și Recunoștinței pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova. În acest sens, Direcția Învățământ General se adresează întregii comunități educaționale cu îndemnul de a organiza întâlniri cu veteranii din localitate care au participat la războiul de pe Nistru pentru a susține un dialog dintre generații bazat pe responsabilitate, compasiune și respect.
Cadrele didactice vor desfășura lecții obligatorii de memorie și recunoștință în cadrul orelor de Istoria românilor și universală, Limba și literatura română, Educație pentru societate, Dezvoltare personală, Educaţie plastică. Pentru organizarea acestora, ministerul, recomandă utilizarea mai multor resurse didactice care sunt disponibile pe site-ul instituției.

Larisa BRADUCEAN, Şefa interimară, Direcţia Învăţământ General 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Desfăşurarea Săptămânii Memoriei şi Recunoştinţei în instituţiile de învăţământ din raion - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta