Harta site-ului
Ajutor
Delegația Consiliului Județean Buzău a vizitat Raionul Dubăsari
Delegația Consiliului Județean Buzău a vizitat Raionul Dubăsari

Douăzeci de consilieri judeţeni împreună cu Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău din România, s-au aflat sâmbătă 23 martie în Raionul Dubăsari. Cum se cade la moldoveni, oaspeţii de peste Prut au fost întâlniţi la sediul Consiliului Raional Dubăsari cu pâine şi sare. Sub cunoscutele melodii ale lui Eugen Doga, delegaţia judeţeană a fost primită de fanfara din satul Holercani, conducător Nicolae JELAUC. Au frapat inimile buzoienilor şi dansatorii Ansamblului de dans „Doruleţ” din satul Doroţcaia, conducător Ruslan SITIŞCO, care au întâmpinat oaspeţii noştri cu o suită de dansuri populare. 
Preşedintele Raionului Dubăsari Grigore POLICINSCHI a salutat prezenţa aleşilor judeţeni în Raionul Dubăsari: „Dragii noştri prieteni, cu un deosebit respect vă salut din partea locuitorilor raionului Dubăsari, din partea colegilor care activează în stânga Nistrului. Noi nu divizăm Republica Moldova, dar din contra, am făcut tot posibilul să creăm o ţară frumoasă, să creăm sate frumoase, să aducem un plus valoare tradiţiilor noastre naţionale, să facem tot posibilul ca ţara noastră să aibă locul său destoinic în rândul popoarelor marii Uniuni Europene. Sunt convins că iniţiativa comună ce ne-am propus-o împreună cu prietenul meu Petre Emanoil NEAGU, are succes prin faptul că noi ne întâlnim, participăm la manifestaţii şi activităţi organizate dincolo de Prut, în partea aceasta de Nistru, şi absolut sunt convins că suntem un exemplu pentru alte UTA din Moldova cît şi România”. 
La rândul său, Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău Petre Emanoil NEAGU a mulţumit cetăţenilor raionului Dubăsari pentru devotamentul şi patriotismul manifestat, menţionînd că suntem un exemplu pentru cei din partea cealaltă a Prutului cît şi pentru cei din dreapta Nistrului. „Sunt aici împreună cu echipa mea din Consiliul Judeţean Buzău şi sincer vorbind, aşa cum mă mândresc cu dumneavoastră mă mândresc şi cu ei, fiindcă toţi încercăm să facem puţin mai bine pentru cetăţenii noştri. Astăzi practic materializăm protocolul nostru care a început acum 3 ani şi împreună vom realiza un proiect de reabilitare a unui edificiu din Dubăsari”. 
Evenimentul a continuat cu prezentarea sediului Consiliului Raional Dubăsari, cu informarea oaspeţilor despre activitatea instituţiei în zona de securitate a Republicii Moldova, cu problemele cu care se confruntă locuitorii cît şi succesele atinse în perioada celor 16 ani de activitate a Raionului Dubăsari după reconstituire din 2003.
Neamul moldovenesc este bogat în tradiţii şi obiceiuri valorice moştenite din strămoşi, care consolidează naţiunea şi contribuie la identificarea noastră. Cu ajutorul acestora devenim deosebiţi şi unici. Aceste elemente au fost menţionate şi de consilierii judeţeni, aflaţi pentru prima dată în regiune şi care au rămas foarte impresionaţi şi au apreciat ce înseamnă a locui în zona de securitate a Republicii Moldova, după ce au trecut prin vama internă, unde au putut vedea pe drum tancuri și soldați înarmați. 
„Vă mulţumesc domnilor preşedinţi, dle POLICINSCHI şi dle NEAGU, pentru faptul că aţi putut face acest lucru pentru noi şi pentru comunităţile noastre. Este pentru prima dată cînd trec Nistrul. Sunt fericit pentru că aţi putut rezista într-o istorie care a fost de cele mai multe ori nedreaptă şi este încă nedreaptă, dar prin munca şi prin perseverenţa Dvs aţi reuşit să existaţi şi să fiţi un stâlp al Dvs şi al nostru. Preocupaţi de încărcătura şi problemele sociale, economice, de dezvoltare, uităm de multe ori să stabilim aceste relaţii între fraţi”.
În cadrul întâlnirii, consilierii judeţeni au făcut cunoştinţă cu proiectul ce urmează a fi implementat la "Centrul de odihnă pentru copii şi tineret – Prietenia" cu susţinerea financiară a colegilor din Buzău şi care prevede construcţia unei anexe la cantina instituţiei. Cantina actuală este supra aglomerată în timpul sejururilor de vară, iar această construcţie va rezolva cîteva probleme – va permite crearea a cel puţin patru noi locuri de muncă, tinerii vor putea desfăşura diverse activităţi culturale, sportive, inclusiv etajul superior va asigura locuri de cazare suplimentară pentru vizitatorii centrului. 
În semn de onoare şi recunoştinţă pentru eroii care au căzut pe câmpul de luptă în conflictul armat de pe Nistru, pentru suveranitatea şi integritatea Republicii Moldova, pentru ceea ce au făcut ei şi pentru ceea ce facem noi ca ţara noastră, ca oamenii să trăiască în linişte, în pace, înalţii oficiali au depus un coş cu flori la Monumentul eroilor căzuţi în anul 1992 amplasat în satul Coşniţa.
 
Ecaterina RACOVEȚ,
Șef Secție informare, transparență și relații cu publicul

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Delegația Consiliului Județean Buzău a vizitat Raionul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta