Harta site-ului
Ajutor
De la 1 septembrie va fi relansat procesul educațional în instituțiile de învățământ
De la 1 septembrie va fi relansat procesul educațional în instituțiile de învățământ

Începând cu 1 septembrie va fi reluat procesul de studii preșcolar și general în instituțiile de învățământ publice și private. Acest lucru va fi posibil în urma respectării și conformării unor reguli și instrucțiuni stricte de activitate. Această decizie a fost luată la data de 21 august curent în cadrul ședinței Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică.
Decizia finală de a redeschide instituțiile de învățământ totuși va aparține fondatorilor, doar după ce vor întruni toate regulile menționate în instrucțiunea CNESP. 
Școlile și universitățile vor trebui să fie asigurate cu termometre, dezinfectanți și alte produse de igienă. În acest scop, Guvernul va aloca suplimentar 31 milioane lei și alte 105 milioane lei pentru remunerarea cadrelor didactice care vor munci mai mult în perioada următoare. Totodată, nu vor fi permise careurile și alte manifestații festive.
În spațiile din incinta școlilor și universităților vor fi marcate benzi pentru a delimita distanța între persoane de cel puțin 1,5 metri. Aceeași distanță va fi respectată și între băncile din sălile de curs. Pentru a evita aglomerația, lecțiile vor începe la ore diferite, iar după caz ar putea fi reduse. De asemenea, va fi adaptată și durata pauzelor pentru aerisirea încăperilor și igienizarea mâinilor. În incinta instituțiilor, toți vor fi obligați să poarte măști de protecție, cu acoperirea nasului și a gurii.
Zilnic, la intrare, un lucrător medical va efectua triajul epidemiologic al elevilor, studenților și personalului angajat. În cazul în care cineva din elevi/studenți va înregistra febră sau alte simptome, acesta va fi izolat într-o încăpere special amenajată, iar în cazul elevilor peste 18 ani sau a personalului angajat se va anunța serviciul de urgență 112. Dacă vor fi depistate cazuri de infecție cu virusul COVID-19, întreaga grupă/clasă va fi plasată în autoizolare pe o perioadă de 14 zile.
În dependență de evoluția și tendința situației epidemiologice a infecției COVID-19, măsurile restrictive vor fi revizuite.
Pentru vizualizarea Dispoziției Hotărârii nrul 26 din 21 august 2020, aprobată de Comisia națională extraordinară de sănătate public accesați linkul: https://gov.md/sites/default/files/hotarirea_cnesp_nr.26_21.08.2020_1.pdf
 
Marina LUPAȘCO, programator

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

De la 1 septembrie va fi relansat procesul educațional în instituțiile de învățământ - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta