Harta site-ului
Ajutor
“Cu drag de țară și limba română”
“Cu drag de țară și limba română”

În aceeași limbă
Toată lumea plânge,
În aceeași limbă
Râde un pământ,
Ci doar în limba ta
Durerea poți s-o mângâi,
Iar bucuria
S-o preschimbi în cânt… (Grigore Vieru)
La data de 31 august, administrația Casei de cultură din s. Ustia, susținuți nemijlocit de administrația publică locală, au organizat cele două sărbători naționale “Ziua Independenței” și “Ziua Limbii”. Ambele îngemănate merg mână în mână, deoarece ne amintesc de neam, de țară și de graiul matern.
Start au dat copiii la concursul “Desenul pe asfalt” cu genericul “Moldova în culori”, iar cei mai destoinici s-au ales cu daruri din partea primăriei, după care a urmat un concert cu genericul “Cu drag de Țară și Limba Română” susținut de colectivul de instrumente aerofone, ansamblul etnofolcloric “Struguraș”,  ansamblul “BAND”, colectivele de dansuri ale Casei de cultură, elevi ai gimnaziului, dar și tineri din localitate.
Concertul a fost deschis cu un cuvânt de felicitare din partea dnei Primar – Aurica Urîtu.
Locuitorii și oaspeții localității au avut parte de o voie bună și de o sărbătoare legată de datine, tradiții, neam, cultură.
Anual, sărbătoarea este marcată cu manifestări de înalt patriotism, de regăsire a rădăcinilor, consemnată prin poezie, cântec şi joc, prin repunerea în drepturi a vechilor tradiţii populare şi a momentelor care ne-au marcat istoria.
În cadrul sărbătorii a fost organizată, o Expoziție de cărți, dar și o Victorină Literară, de către șefa bibliotecii publice a cărei participanți au fost premiați cu mici cadouri.
A fost o sărbătoare frumoasă, fiecare dintre cei prezenţi trăind sentimente de mândrie pentru ţara dragă, suverană şi independentă, pentru graiul dulce pe care îl vorbim.
Suntem un neam, un popor cu tradiții și sărbători de suflet pe care știm să le prețuim, iar aceste valori sunt și trebuie transmise din generație în generație.
Elena IPATI,
Organizator artistic, Casa de cultură s. Ustia

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

“Cu drag de țară și limba română” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta