Harta site-ului
Ajutor
Copiilor - condiții optime pentru dezvoltare
Copiilor - condiții optime pentru dezvoltare

Începând cu 07 august 2018, la grădinița –creșă ”Scufița roșie “ din s. Doroțcaia s-a implementat proiectul “Accesibilitate pentru o dezvoltare armonioasă “ inițiat de Acociația Părinților “Florile vieții” în cadrul programului de granturi mici, desfășurat în cadrul proiectului ”Dezvoltarea serviciilor sociale în Republica Moldova 2017-2019” , realizat de către Caritas, Cehia în parteneriat cu People in Need, Moldova cu suportul financiar al Agenției Cehe de Dezvoltare. 
În scopul asigurării unui mediu educativ pozitiv și a accesului la educaţie timpurie de calitate pentru TOŢI copiii, grație proiectului s-a construit o rampă de acces la întrarea în grădinița de copii pentru copiii cu dizabilități motorii, pentru copiii cu deficiențe în vorbire a fost reparat și dotat un cabinet logopedic: cu mobilier, literatură de specialitate, laptop, cameră video, materiale didactice. În cadrul Cursului cu titlul “Curs de logopedie, “ organizat de către AO “SOS AUTISM “ din or. Chișinău a fost instruit specialistul logoped și sperăm, că în urma ultimelor reforme, având asigurate condițiile necesare, va avea posibilitate să activeze și să acorde servicii specializate tuturor copiilor cu deficiențe în vorbire ce fregventează grădinița de copii.
Ne-am convins încă o dată, că dacă bați - ți se deschide și doar prin colaborare și parteneriat cu alte organizații obștești și autoritățile locale, cu organizațiile donatoare, transparență și informare, inițiativă și responsabilitate, orice încercare se poate bucura de susținere pentru a face ca mediul grădiniței de copii să ofere întradevăr copiilor posibilități de a-și dezvolta capacitățile și înzestrările unice.
Aducem sincere mulțumiri tuturor partenerilor, Reprezentanței în Republica Moldova a Organizației “People în Need “ din Republica Cehă, Administrației Publice locale, membrilor AP ”Florile vieții” pentru susținere, implicare și apreciere pozitivă.

 Lora DICUSAR
Director grădinița–creșă ”Scufița roșie“ s. Doroțcaia

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Copiilor - condiții optime pentru dezvoltare - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta