Harta site-ului
Ajutor
Consiliul raional Dubăsari a stabilit un parteneriat de colaborare cu Ambasada Franței și Agenția Universitară a Francofoniei
Consiliul raional Dubăsari a stabilit un parteneriat de colaborare cu Ambasada Franței și Agenția Universitară a Francofoniei

La data de 12 septembrie curent, vicepreședintele raionului Dubăsari dna Maria JIMBEI, a avut o întrevedere cu reprezentanții Ambasadei Franței, Agenției Universitare a Francofoniei. În cadrul acestei întâlniri, delegația nominalizată a venit cu propunerea către Consiliul raional Dubăsari privind inițierea unui parteneriat de colaborare și de implicare în organizarea și desfășurarea celei de-a 3-a ediții a Forumului Cooperarea descentralizată și dezvoltarea locală Franța-Moldova, care va avea loc la Chișinău, în incinta Institutului Muncii, în perioada 4-5 octombrie 2018.
Conform acordului stabilit pe 4 octombrie curent, se prevede o întâlnire de lucru a tuturor membrilor forumului, care se va desfășura în incinta Centrului de odihnă pentru copii și tineret ,,Prietenia”, cu participarea colectivelor artistice din raionul Dubăsari.
La întâlnirea dată vor fi invitați primarii localităților, consilierii locali și raionali, care vor face cunoștință cu primari din localitățile rurale din Franța. Întrevederea dată va servi drept imbold de stabilire a unor relații de colaborare, parteneriat în implementarea mai multor  proiecte cu scop non-profit ce vor permite desfășurarea acțiunilor de cooperare internațională în domeniul culturii, al mediului și al climei, al dezvoltării urbane și rurale durabile, al educației, al tineretului și al dezvoltării economice, etc.
Forumul dat este organizat de Ambasada Franței la Chișinău împreună cu Congresul Autorităților Locale din Moldova, Agenția de inspectare și restaurare a monumentelor din Moldova, biroul regional al Agenției Universitare a Francofoniei și Institutul de Administrație Publică din Moldova.
El a primit sprijinul Ministerului Europei și al Afacerilor Externe și al autorităților locale franceze, prin prezența președintelui Asociației Villes Internet (asociație a aleșilor locali) și a președintelui (sau vicepreședintelui) Asociației primarilor rurali din Franța.
"Cooperarea descentralizată, un avantaj pentru teritorii inteligente" va fi problematica transversală în sesiunile plenare și atelierele de lucru. Proiectele moldo-franceze selectate în cadrul concursului (regulamentrul în anexă) lansat la inițiativa Ambasadei vor fi prezentate cu sprijinul special al Ambasadei Republicii Moldova în Franța.
Marina LUPAȘCO,
șef Serviciu informare și transparență

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Consiliul raional Dubăsari a stabilit un parteneriat de colaborare cu Ambasada Franței și Agenția Universitară a Francofoniei - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta