Harta site-ului
Ajutor
Consiliul raional Dubăsari a semnat acordul de intenție cu Consiliul raional Bahmut
Consiliul raional Dubăsari a semnat acordul de intenție cu Consiliul raional Bahmut

La data de  23 decembrie curent, Conducerea raionului Dubăsari a participat în cadrul unei conferințe on-line, cu Consiliul raional Bahmut și fundația de caritate ,,Gorenye” din Ucraina. În urma mai multor discuții între părțile implicate, a fost semnat acordul de intenție privind activitățile comune pentru dezvoltarea teritoriilor afectate în urma conflictului din ucraina și din Republica Moldova.
Vicepreședinții raionului Dubăsari, dnii Oleg SOLTAN și Vlad IZMAN și secretarul Consiliului raional Dubăsari dna Maria JIMBEI au salutat prezența colegilor din Ucraina subliniind că ,,suntem convinși că în urma semnării acestui memorandum, vom avea doar de câștigat. Datorită lui, vom realiza acțiuni comune, unde vom face schimb de experiență”. Totodată, colegii din Ucraina au subliniat că ,,am rămas surprinși de experiența pe care o are raionul Dubăsari, de acțiunile ce se realizează în teritoriu, chiar dacă se află în zonă de securitate”.
Acordul semnat on-line, o nouă experiență pentru toți, aceasta datorându-se situației din Ucraina și situației epidemiologice în care s-a pomenit înteaga națiune, are ca obiectiv primordial realizarea activităților comune de cooperare în domeniul ce ține de restabilirea și dezvoltarea comunităților teritoriale care au depășit consecințele conflictului militar din Ucraina și Republica Moldova.
În prezentul acord au fost trasate principalele direcții de cooperare cum ar fi: activități de atragere a celor mai bune practici în domeniul autoguvernării locale, de introducere a reformelor corespunzătoare și a proceselor de integrare europeană; activități de promovare a restabilirii și dezvoltării infrastructurii localităților care au avut de suferit în urma conflictelor; activități de promovare a egalității de gen; activități pentru dezvoltarea economică a regiunilor afectate de conflict prin crearea noilor locuri de muncă, a propriilor afaceri; activități de promovare a păcii, etc.
Totodată, menționăm că prezentul acord nu poartă un caracter juridic și este unul deschis și pentru alte organizații, care împărtășesc scopul acestuia, de a adera.
Marina LUPAȘCO, programator

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
jxvPLrywdStXK
2021-12-26 21:28:01
bNciDCjkdgBQRPfY
yaVcDZzqrgJCwTe
2021-12-26 21:28:02
ATXsDyZENtqzrn
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Consiliul raional Dubăsari a semnat acordul de intenție cu Consiliul raional Bahmut - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta