Harta site-ului
Ajutor
Consiliul Județean Buzău va finanța un proiect social în Raionul Dubăsari
Consiliul Județean Buzău va finanța un proiect social în Raionul Dubăsari

Dorinţa de a face lucruri frumoase, dorinţa de a trăi mai bine, dorinţa de a promova buna vecinătate, buna activitate în comun, prietenia, pacea, stabilitatea şi ajutorul reciproc, a adunat sâmbătă 23 martie, consilierii raionali din Dubăsari şi consilierii judeţeni din Buzău, preşedinţii unităţilor administrativ - teritoriale respective într-o şedinţă festivă comună pentru a pune temelia unui proiect important de dezvoltare al Centrului de odihnă pentru copii şi tineret Prietenia, instituţie a Consiliului Raional Dubăsari, care găzduieşte anual în sezonul estival sute de tineri din raionul Dubăsari, din raioanele Moldovei, cît şi de peste hotare din România, Ucraina, Federaţia Rusă. 
În cadrul acesteia, Preşedintele Raionului Dubăsari Grigore POLICINSCHI şi Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău Petre Emanoil NEAGU în prezenţa aleşilor raionali şi judeţeni, funcţionarilor publici din cadrul celor două consilii, au semnat două Acorduri. Primul acord prevede implementarea comună a proiectului de construcţie a unei săli multifuncţionale - Bloc de odihnă cu sală de conferinţe la Centrul de odihnă pentru copii şi tineret „Prietenia”. Valoarea totală a proiectului care face obiectul finanţării este de 274150 euro, dintre care Consiliul Raional Dubăsari a alocat din bugetul raional 1 mln de lei, iar Consiliul Judeţean Buzău vine cu un suport financiar de 100 mii euro. 
Al doilea Acord semnat este unul inedit care prevede un parteneriat trilateral între Consiliul Raional Dubăsari (Republica Moldova), Consiliul Judeţean Buzău (România) şi Administraţia Raionului Sobinka (Regiunea Vladimir, Federaţia Rusă). În cadrul unei întâlniri comune a conducătorilor celor trei unităţi administrativ – teritoriale de la începutul lunii martie curent în Raionul Dubăsari, a apărut iniţiativa comună de a semna respectivul acord trilateral de stabilire a relaţiilor de prietenie, de conlucrare în domeniul social, umanitar, economic şi cultural.
Atât consilierii judeţeni cît şi consilierii raionali au salutat iniţiativele respective. Zinaida IVANSCHI, preşedintele comisiei pentru problemele dezvoltarea sectorului asociativ, relaţiilor transfrontaliere şi mass-media din cadrul Consiliului Raional Dubăsari a subliniat faptul că: „Sunt emoţionată şi sunt mândră că în calitatea mea de consilier raional am reuşit să îmi închei mandatul cu un eveniment istoric şi un succes al comisiei conduse de mine”. Şi ceilalţi consilieri raionali şi-au exprimat recunoştinţa şi aprecierea pentru suportul oferit de colegii din Judeţul Buzău.
Prezent la întrunire şi Ministrul Plenipotenţiar în cadrul Ambasadei României la Chişinău Adrian SÎRBU a subliniat faptul că acest proiect dincolo de relaţiile oficiale are la bază relaţiile interumane care valorează cel mai mult. „Vreau să confirm că acest eveniment constituie şi el o dovadă a relaţiei speciale care există între Republica Moldova şi România, o relaţie bazată pe comunitate, tradiţie, cultură, istorie”.
Activităţile transfrontaliere de colaborare cu Judeţul Buzău nu se opresc aici şi vor continua în anul acesta cu participarea ansambului de dans „Doruleţ” la Festivalul internaţional de dans din Buzău, conducerea Federaţiei Judeţene de Fotbal ne-a asigurat că va oferi raionului Dubăsari 50 de mingi, 2 seturi de echipament sportiv şi 100 de scaune, inclusiv va organiza gratuit cursuri pentru arbitrii de fotbal din Dubăsari. De asemenea, vor fi organizate înâlniri între membrii Asociaţiilor locale de veterani, întâlniri a angajaţilor organelor de poliţie din Buzău şi Dubăsari, şi desigur va continua participarea reciprocă la activităţile sportive, culturale şi de odihnă a copiilor în sezonul estival.

 
Ecaterina RACOVEȚ,
Șef Secție informare, transparență și relații cu publicul

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Consiliul Județean Buzău va finanța un proiect social în Raionul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta