Harta site-ului
Ajutor
Conferința raională a pedagogilor din Dubăsari
Conferința raională a pedagogilor din Dubăsari

 Joi, 23 august 2018, în incinta Casei raionale de cultură din com. Coșnița, s-a desfășurat Conferința anuală a pedagogilor cu genericul „Împreună pentru o educație de calitate”. La eveniment au participat cadre didactice și manageriale din învățământul general, dna Maria JIMBEI vicepreședintele raionului, Sergiu CEAUȘ, deputat, dna Valentina GAICIUC, consultant principal, Ministerul Educației, Cercetării și Culturii, Nicolae GAZEA, consilier raional, președintele Comisiei de specialitate, Larisa BRADUCEAN, șef Direcție învățământ general, preoți, reprezentanți ai autorităților publice locale.
În cadrul conferinței au fost abordate probleme precum: insuficiența cadrelor didactice în instituțiile de învățământ general, numărul mare de copii rămaşi fără supraveghere părintească, implementarea formulei de finanțare per elev,  importanța activităților extrașcolare, implementarea corectă a Instrucțiunii cu privire la temele pentru acasă etc.
Șefa Direcției învățământ general, dna BRADUCEAN Larisa a făcut o succintă incursiune retrospectivă a acțiunilor întreprinse în anul de studii 2017-2018, menționând, totodată, care sunt prioritățile pentru următorul an de studii. Ulterior au urmat discuții panel și totalurile atelierelor specializate care au precedat lucrările conferinței.
Printre cele mai frecvente probleme semnalate de către managerii instituțiilor de învățământ și cadrele didactice din raionul Dubăsari sunt: salariile mici atât pentru cadrele  didactice, cât și pentru personalul auxiliar, numărul mare de copii rămaşi fără supraveghere părintească, costurile exagerate pentru  procurarea materialelor suport din propriile surse financiare, lipsa surselor financiare pentru întreținerea școlilor mici.
Prezentă la lucrările conferinței, vicepreședintele raionului, dna Maria JIMBEI a adresat un mesaj de salut participanților la conferință, subliniind că învățământul este ramura cea mai importantă, constituind temelia dezvoltării țării. Totodată, a mulțumit profesorilor pentru munca enormă depusă la pregătirea instituțiilor de învățământ pentru noul an școlar.   
În discursul său, dna Valentina GAICIUC, consultant principal, Direcției învățământ preuniversitar al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, a adresat sincere felicitări tuturor profesorilor și cadrelor manageriale și a menționat că astfel de conferințe trebuie să se transforme în platforme de dezbateri profesionale nu numai la nivel de raion, ci și pentru toată comunitatea academică.
Conferința raională a pedagogilor a fost încheiată cu un concert prezentat de către gimnaziul Oxentea. Talentele elevilor au înduioșat inimile celor prezenți.
Le aducem sincere mulțumiri tuturor celor  care au fost implicați în organizarea acestui minunat concert: elevi, profesori, manageri.
Să pășim cu dreptul în anul nou de studii!
Svetlana ISAICUL,
Direcția învățământ general

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Conferința raională a pedagogilor din Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta