Harta site-ului
Ajutor
Conducerea raionului Dubăsari a participat la Ședința comună a adunării generale ordinare a Asociației Euroregiunea Siret-Prut-Nistru
Conducerea raionului Dubăsari a participat la Ședința comună a adunării generale ordinare a Asociației Euroregiunea Siret-Prut-Nistru

La data de 10 mai, Președintele raionului Dubăsari, dl Sergiu GRIGORIEV, de comun cu vicepreședintele raionului, responsabil de domeniul social, dl Alexandru REUL, eu efectuat o vizită de lucru în România, la Iași, unde au fost organizate lucrările ședinței comune a Adunării Generale Ordinare a Asociației Euroregiunea Siret-Prut-Nistru și a Forumului Președinților Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, în cadrul căreia s-au aprobat raportul de activitate pentru anul 2023, bilanțul și situațiile financiare pentru anul 2023, bugetul pentru anul 2024 și calendarul de activități/proiecte pentru anul curent. Ședința a fost condusă de Costel ALEXE, Președintele Consiliului Județean Iași și al Euroregiunii Siret-Prut-Nistru.
Mesajele transmise de către oficialitățile române prezente la evenimentul dat, au făcut accent asupra necesității susținerii administrației publice locale din Republica Moldova de către România pentru a continua parcursul european, pentru a se dezvolta și prospera. România a fost alături de Republica Moldova atât prin acordarea fondurilor de la Guvernul României, cât și prin implicarea autorităților publice locale prin acordarea de finanțări pentru diverse proiecte în baza acordurilor de înfrățire/colaborare.
Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru reunește 30 de raioane din cele 32 ale Republicii Moldova, printre care se regăsește și raionul DUBĂSARI, Municipiul Bălți, Unitatea Teritorial Autonomă Găgăuzia și 5  județe din România (BISTRIȚA-NĂSĂUD, BUZĂU, IAȘI, NEAMȚ și PRAHOVA). A fost constituită în anul 2005, ca persoană juridică română, cu sediul în municipiul Iași.
Pe baza bunelor relații stabilite în Ucraina, în noiembrie 2012, Euroregiunea Siret-Prut-Nistru a semnat un acord de cooperare cu Euroregiunea Nistru, care include în lista membrilor regiunea Vinnița (Ucraina) și 7 raioane de pe frontiera de nord și nord-est a Republicii Moldova.
Activitățile și proiectele Asociației Euroregiunii Siret-Prut-Nistru acoperă domenii variate de interes, de la economie, infrastructură, protecția mediului, turism, agricultură și dezvoltare rurală, dezvoltarea resurselor umane și servicii sociale și până la educație, societate informațională și cultură, în concordanță cu strategiile de dezvoltare ale administrațiilor locale.
Marina LUPAȘCO, specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Conducerea raionului Dubăsari a participat la Ședința comună a adunării generale ordinare a Asociației Euroregiunea Siret-Prut-Nistru - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta