Harta site-ului
Ajutor
CONDIŢIILE METEOROLOGICE SI AGROMETEOROLOGICE ÎN PERIOADA 9-15 MAI 2016
CONDIŢIILE METEOROLOGICE SI AGROMETEOROLOGICE ÎN PERIOADA 9-15 MAI 2016

În decursul săptămînii trecute pe întregul teritoriu al ţării inclusiv şi în raionul Dubăsari s-a semnalat vreme obişnuită după regimul termic pentru această perioadă şi precipitaţii abundente si puţină grindină. Temperatura medie săptămînală a aerului a constituit +14.20C...+15.80 C, temperatura maximă a aerului a urcat în teritoriu pînă la +210...+250 C. Temperatura minimă a aerului în timp de noapte a scăzut pînă la ­+50...+60 C.
Cea mai mare cantitate de precipitaţii a căzut în teritoriul satului Pîrîta 71–90 mm. În restul teritoriului au căzut 3–7 mm, 45–65% din norma săptămînală. În decursul săptămînii 9–15 mai, terenurile agricole din localităţile Pîrîta, Coşniţa, Doroţcaia au fost puţin afectate de grindină, dar mai mult a avut de suferit livada de măr din s.Pîrîta a S.R.L. ,,ECOSPIRIT,, şi o parte din gospodării ţărăneşti si deţinători particulari, care se ocupă cu creşterea legumelor.
Condiţiile meteorologice pe parcursul săptămînii în fond au fost favorabile pentru creşterea şi dezvoltarea culturilor  agricole. La culturile de toamnă pe parcursul săptămînii s-a semnalat înspicărarea, la semănăturile cu orz  de primăvară a continuat formarea paiului. La porumb a continuat formarea frunzelor, la floarea-soarelui a continuat formarea perechii a doua de frunze adevărate. La culturile pomicule si nuc a continuat creşterea rodului, la soiurile timpurii de cireş a început coacerea. La viţa de vie a continuat formarea inflorescenţei.
 
 
 
Nicolae Bulat,
                                                                                                                                                           specialist principal  DAC                            

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

CONDIŢIILE METEOROLOGICE SI AGROMETEOROLOGICE ÎN PERIOADA 9-15 MAI 2016 - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta