Harta site-ului
Ajutor
Concursul raional ,,O țară integră noi toți ne dorim” la cea de-a XII-a ediţie
Concursul raional ,,O țară integră noi toți ne dorim” la cea de-a XII-a ediţie

Elevii Școlilor de Artă din raion au participat la concursul raional al tinerilor plasticieni ,,O țară integră noi toți ne dorim”, cu genericul ,,Ecoul Primăverii”. Evenimentul a avut loc la data de 18 aprilie anul curent, în incinta Școlii de Arte din comuna Coșnița.
Invitat de onoare al concursului dat a fost, dna Maria Jimbei, vicepreședintele raionului Dubăsari, care a încurajat participanții să mai participe la asemenea concursuri, dorindu-le tinerilor să aibă parte de multă creativitate și motivându-i în realizarea visurilor.
,,Acest concurs care îl organizăm în fiecare an, are menirea de a educa, în voi, copiii, dragostea de patrie, neam, pământ, față de toți cei dragi și aceste sentimente voi le exprimați prin creația voastră. Să fiți activi la toate activitățile culturale pe care le avem în localitățile noastre fiindcă voi sunteți promotorii tuturor lucrurilor frumoase, a tradițiilor neamului nostru”, a menţionat dna Jimbei.
La eveniment au praticipat 24 de tineri, elevi ai claselor I-IV a școlilor de artă din Coșnița, Doroțcaia și Cocieri și au avut la dispoziție 3 ore academice, timp în care au executat o lucrare în acuarelă sau guaș. Materialele acceptabile au fost hârtie, creion, acuarelă sau guaș și pensule.
În cadrul concursului lucrările au fost apreciate de un juriu necunoscut pentru tineri, în componenţa Victoria Volînscaia și Larisa Munteanu, profesoare de arte plastice de gradul II din Vadul lui Vodă. La evaluarea lucărilor, juriul s-a condus de anumite cirterii de apreciere și anume de măiestria posedării tehnicii în acuarelă, caracterul individual al fiecărui concurent, corespunderea cu tematica stabilită în regulamentul concursului.
Astfel, în urma evaluării lucrărilor, Premiul mare a fost obținut de către Loredana Memei, Școala de Arte Coșnița;
Diploma de gradul I Marina Ilievici, Școala de Arte, Coșnița;
Diploma de gradul II Cristian Oprea, Școala de Arte Cocieri;
Diploma de gradul III Dumitru Bolgari, Școala de Arte Coșnița.
De asemenea, în cadrul acestui concurs au fost menționați cu diplome de participare următorii elevi: Irina Glodin, Natalia Untdelemn, Doina Josan, Violeta Nicolaev, Evelina Țurcan, Andreea Lipceanu, Ariadna Postavic, Corina Sava, Ana Melnic, Ana-Emilia Zlati, Ariadna Dicusari, Alexandrina Diordiev, Ecaterina Curcubet, Victoria Glod, Diana Purici, Oxana Vlas, Rita Berzan, Amalia Berzan, Victoria Negrea, Mihaela Godorozea.
Toți participanții concursului pe lângă diplome au primit și cadouri.
Concursul raional al tinerilor plasticieni ,,O țară integră noi toți ne dorim”, este organizat anual de către Direcția cultură și turism, sub egida Președintelui raionului, dlui Grigore Policinschi, anul acesta a ajuns deja la cea de-a XII-a edițe.
Ca scop principal, concursul dat, are  menirea de stimulare și promovare a tinerilor plasticieni, educarea spiritului civic și patriotic, al dragostei față de plaiul natal și a tradițiilor naționale, cultivarea creativității independente și individuale, cât și stimularea elevilor cu idei inovatoare și potențial creativ deosebit.
 
Anastasia LUCHIANOV,
studentă anul III, USM

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Concursul raional ,,O țară integră noi toți ne dorim” la cea de-a XII-a ediţie - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta