Harta site-ului
Ajutor
Concert aniversar la Oxentea
Concert aniversar la Oxentea

Timpul trece repede și a adunat multe generații de fanfarişti şi fluerişti la un concert aniversar 65 ani de la fondarea fanfarei, şi 30 ani de la fondarea ansamblului de flueraşi “Mocşienii” din satul Oxentea r. Dubăsari, la data de 22.04.2017. În prima parte a concertului a evoluat fanfara “Brînduşa”, conducator Mihail Aron, majoritatea interpreţilor sunt tineri, unii au evoluat în scenă pentru prima dată. Programul a fost variat. Majoritatea pieselor sunt aranjament, inspirate din melodiile noastre populare. Tindem să avem un stil deosebit. Fanfara participă la toate evenimentele culturale din localitate. Din primii participanți la fanfară mai sunt în viată 5 muzicanţi, să le urăm multă sănătate D-nilor Constantin Ghinchevici, Leca Ştefan, Savin Petru, Ghiderman Petru, Bulat Ilie. Publicul a fost plăcut surprins de comunicarea D-nului Constantin Ghinchevici, despre fondarea fanfarei. A doua parte a concertului aniversar a fost prelungit de Ansamblul de fluieraş „Mocşienii”, conducător Mihail Andrieş. Program variat ca stil condimentat cu piese vechi, culese de Maiestrul Vladimir Curbet de la lăutarii din sat cu 70 ani în urmă. Ansamblul a participat la toate ediţiile Festivalului concurs Republican „Nistrule cu apă lină”. Fiind unicul ansamblu de fluieraşi din raion, este invitat la manifestațiile culturale din cadrul raionului Dubăsari. Este prezent la toate evenimentele culturale din localitate.
Aducem mulțumiri acompaniatorilor acestei formaţii, d-lor Anatol Iliev şi Ilie Bordos. Multă recunoştinţă pentru șefa Direcţiei cultură şi turism d-nei Mariei Perciuleac şi metodistului Anatol Cojocaru, care au facut un drum lung pentru a fi alături de noi şi a ne menţiona cu diplome şi cadouri de preţ.
Le aducem mulţumiri pentru aportul frumos la concert bibliotecarilor, Bordos Galina şi Bejenari Elena. Mulţumim pentru susţinere d-lui primar Valeriu Rusu şi d-lui Ilie Buzila pentru o prezentare frumoasă a concertului.
 
 Mihai Andrieş,
   Directorul Casei de Cultură Oxentea

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Concert aniversar la Oxentea - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta