Harta site-ului
Ajutor
Comunicat privind desfăşurarea Forului meseriilor/profesiilor şi a Târgului locurilor de muncă pentru Tineret, 24 mai 2017
Comunicat privind desfăşurarea Forului meseriilor/profesiilor şi a Târgului locurilor de muncă pentru Tineret, 24 mai 2017

La 24 mai 2017 se va desfăşura  a VII-a ediţie a Forului meseriilor/profesiilor în cadrul căruia va avea loc Târgul locurilor de muncă pentru Tineret, eveniment organizat la iniţiativa Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sub egida Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ministerului Tineretului şi Sportului şi Ministerului Educaţiei.
Forul meseriilor/profesiilor şi Târgul locurilor de muncă pentru Tineret este destinat absolvenţilor liceelor şi gimnaziilor, tinerilor care îşi caută primul job, şomerilor, precum şi persoanelor angajate care doresc să-şi schimbe locul de muncă.
Evenimentul va oferi tinerilor posibilitatea de a se familiariza cu instituţiile de învăţământ, cu posibilităţile de însuşire a unei profesii, meserii, de a cunoaşte angajatori din diferite domenii de activitate, de a negocia jobul potrivit, precum şi de a se informa despre situaţia actuală a pieţei muncii. De asemenea, evenimentul va consolida legătura instituţiilor de învăţământ cu piaţa muncii.
Programul evenimentului va cuprinde: ofertele instituţiilor de învăţământ (orientarea în lumea profesiilor/meseriilor), ofertele angajatorilor (prezentarea ofertelor de muncă libere, discuţii şi negocierea cu agenţii economici privind ocuparea unui loc de muncă, aplicarea CV-lor la angajatori), oportunităţi de deschidere a unei afaceri, masterclass-uri tematice, prezentări de modă. Participanţii la eveniment, vor avea posibilitatea să-şi identifice domeniile prioritare de interes profesional, fiind ghidaţi în carieră de către experţi în domeniu.
Tradiţional, reprezentanţii Cancelariei de Stat vor promova informaţia cu privire la funcţiile publice vacante şi cadrul legal de încadrare în serviciul public, iar reprezentanţii Inspectoratului de Stat al Muncii vor oferi solicitanţilor consultanţă şi informaţii juridice în domeniul muncii.
Instituţiile de învăţământ /Centrele de ghidare în carieră din cadrul universităţilor vor prezenta informaţii despre profesii/meserii/specialităţi solicitate pe piaţa muncii, care pot fi obţinute la instituţiile de învăţământ din ţară. Suportul informaţional va cuprinde pliante, broşuri, imagini, filmuleţe, demonstraţii ale produselor realizate în cadrul instituţiilor de învăţământ, etc.
Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM), ONG-urile va prezenta informaţii despre implementarea proiectelor în domeniul iniţierii unei activităţi de antreprenoriat, va informa şi va acorda consultanţă privind oportunităţile de creditare şi deschidere a unei afaceri în Republica Moldova.
16 instituţii de învăţământ profesional tehnic şi 4 centre de ghidare în carieră din cadrul universităţilor, circa 50 angajatori din diverse ramuri de activitate cu peste 1600 oferte de muncă, ONG-uri şi autorităţi publice care au anunţat participarea, prin eforturi comune, vor face ca Forul meseriilor/profesiilor şi Târgul locurilor de muncă pentru Tineret să devină o platformă deschisă de comunicare, informare şi consultanţă.
În cadrul evenimentului, cu suportul Centrului pentru Educaţie Antreprenorială şi Asistenţă în Afaceri  (CEDA), va fi organizată Masă rotundă „Oportunităţi de colaborare pentru ghidarea în carieră a tinerilor din mun. Chişinău” cu participarea reprezentanţilor instituţiilor de învăţământ, APL-urilor, ONG-urilor şi mediului de afaceri.

Parteneri: Agenţia Austriacă pentru Dezvoltare, Centrul pentru Educaţie Antreprenorială şi Asistenţă în Afaceri, Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare din Moldova, Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova, Asociaţia „MOTIVAŢIE” din Moldova, Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova.
Uşile Forului meseriilor/profesiilor şi Târgului locurilor de muncă pentru Tineret vor fi deschise pentru vizitatori la 24 mai 2017, între orele 10:00 - 17:00 , Radisson Blu Leogrand Hotel, mun. Chişinău, str. Mitropolit Varlaam, 77 (intrare de pe str. Vlaicu Pârcălab). Intrare liberă!
 
ÎNCEPE CARIERA TA AICI!

Important! În perioada 24 - 31 mai 2017, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza şi Târgul on-line al locurilor de muncă, ediţia a XII-a, cu tematica „Locuri de muncă pentru Tineret”. Târgul on-line va fi disponibil pe platforma www.e-angajare.md.
Informaţii suplimentare puteţi obţine la Centrul de Apel - Piaţa Muncii, tel. 0 8000 1000, apel gratuit din orice localitate a Republicii Moldova (orele de lucru 8:30-15:30, de luni  pînă vineri).


AOFM Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Comunicat privind desfăşurarea Forului meseriilor/profesiilor şi a Târgului locurilor de muncă pentru Tineret, 24 mai 2017 - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta