Harta site-ului
Ajutor
Competiții Republicane la pescuit sportiv între nevăzători și slabvăzători, ediția 2019
Competiții Republicane la pescuit sportiv între nevăzători și slabvăzători, ediția 2019

În perioada 09 – 11 august 2019, pe malul lacului din comuna Mingir raionul Hîncești s-au desfășurat Competițiile Republicane la pescuit sportiv între nevăzători și slabvăzători. Competițiile au fost organizate de AO ,,Asociația Nevăzătorilor din Moldova” în comun cu Consiliul raional Hîncești și organizația teritorială Hîncești a AO ANM în scopul:
- popularizării şi propagării pescuitului sportiv între nevăzători şi slabvăzători ca mijloc de odihnă  activă şi reabilitare prin sport;
- perfecţionării măiestriei de pescuit sportiv;
- identificării echipelor de performanţă;
- schimbului de experienţă;
- reabilitării şi adaptării nevăzătorilor în spațiul înconjurător și comunitate.
Lacul din localitatea Mingir, se găsește la 45 km de centrul raional Hîncești și 84 km de la mun. Chișinău. Toate delegaţiile sportive îşi asigură cheltuielile pe hrană, inventar şi deplasare din contul propriu. Pe 9 august, în ziua sosirii participanților la competiții, din cauza ploii participanții au avut ocazia să viziteze muzeul satului Mingir, care are drept exponate piese din viața cotidiană și din cultura satului, arme și accesorii militare utilizate în cel De-al doilea război mondial.
La aceste competiții au participat 21 delegații sportive din 21 organizații teritoriale ale AO ANM. Din partea organizației teritoriale Dubăsari au particpat 2 sportivi: dl Petru Urîtu – sportiv nevăzător și dl Anatolii Naghiț – sportiv slabvăzător și  reprezentant al organizației. Participanții la competiții au prins în total pește 45 kg.
La ceremonia de închidere a acestor competiții, dl Ilie Chițanu, primarul comunei Mingir, a înmânat diplome președinților organizațiilor teritoriale, în semn de prețuire a contribuției la buna desfășurare a Competițiilor Republicane la pescuit sportiv între nevăzători și slabvăzători, ediția 2019 ,,Mingir – 2019”. Echipele organizațiilor teritoriale Strășeni, Hîncești și Călărași, care au ocupat în clasament locurile I, II și III au fost menționate cu premii bănești.
Participarea la acest eveniment este o experiență vastă și îmbucurătoare  pentru fiecare participant în parte.
Anatolii NAGHIȚ,
Președintele OT Dubăsari a AO ANM
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Competiții Republicane la pescuit sportiv între nevăzători și slabvăzători, ediția 2019 - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta