Harta site-ului
Ajutor
Competiții republicane la pescuit sportiv între nevăzători și slabvăzători
Competiții republicane la pescuit sportiv între nevăzători și slabvăzători

În scopul popularizării și propagării pescuitului sportiv între nevăzători și slabvăzători ca mijloc de odihnă activă și reabilitare prin sport, Asociația Obștească ,,Asociația Nevăzătorilor din Moldova”(AO ANM) în comun cu Consiliul raional Ialoveni, Primăria s. Costești, Asociația Obștească a Vânătorilor și Pescarilor din raionul Ialoveni și Organizația Teritorială Ialoveni a AO ANM a organizat în perioada 24 – 26 iulie 2017, pe malul lacului din localitatea Costești raionul Ialoveni, competiții republicane la pescuit sportiv între nevăzători și slabvăzători.
La aceste competiții au participat 52 sportivi din 26 organizații teritoriale ale AO ANM și 2 sportivi ai Filialei Iași a Asociației Nevăzătorilor din România. Din partea organizației teritoriale Dubăsari a AO ANM au participat 2 sportivi, dnii Petru Urîtu și Anatolii Naghiț, persoane cu dizabilitate de vedere grad sever.
În prima zi, după aranjarea taberei de companie a avut loc ședința comisiei de validare și tragere la sorț pentru fiecare component al ehipei.
Concursul s-a desfășurat, în dimineața zilei a doua, în 2 etape: etapa I – de la 6:00 până la 10:00; etapa II (de seară) – de la ora 16:00 până la 20:00.
După fiecare etapă s-a apreciat după cântar cât pește a prins fiecare participant aparte și sumativ pe echipă.
În etapa I echipa organizației teritoriale Dubăsari a prins pește 1,550 kg, în etapa II a prins pește 2,200 kg. În total pește-3,750 kg. Comparativ cu totalurile competițiilor precedente echipa OT Dubăsari a prins pentru prima dată atât de mult pește.
Ansamblul folcloric de bărbați ,,Haiducii” din s. Costești (conducător artistic Gheorge Matei) și colectivul de artiști amatori ai organizației teritoriale Ialoveni au colorat evenimentul cu multă muzică și voie bună.
Participanții la acest eveniment inedit au mai participat și la o excursie la locul fostului oraș medieval cu cetate din secolul XIII din preajma satului Costești. De asemenea, s-au urcat pe stânca din apropierea satului unde recent arhiologii au descoperit cel mai mare cuptor medieval de producere a varului din teritoriul Republicii Moldova.
 
                                                                                                      Anatolii NAGHIȚ,
                                                                      Președintele OT Dubăsari a AO ANM

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Competiții republicane la pescuit sportiv între nevăzători și slabvăzători - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta