Harta site-ului
Ajutor
Comitetul Director Local din cadrul proiectului "Sporirea eficienţei energetice a Liceului teoretic Holercani” s-a întrunit într-o nouă ședință
Comitetul Director Local din cadrul proiectului "Sporirea eficienţei energetice a Liceului teoretic Holercani” s-a întrunit într-o nouă ședință

Liceul teoretic din s. Holercani va fi una din cele mai moderne instituții de învățământ cu cele mai bune condiții pentru o educația de calitate și mediu ambient și prietenos copiilor.
Proiectul ,,Sporirea eficienței energetic a Liceului teoretic Holercani”, lucrările prevăzute în cadrul acestuia, sunt în executare. Totodată, pentru implementarea cu succes cât și monitorizarea mersului lucrărilor, reprezintă un obiectiv prioritar pentru membrii Comitetului Director Local (CDL) al proiectului care la data de 20 aprilie, s-au întrunit într-o ședință  de lucru, organizată în colaborare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova (MSPL)”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Întrunirea a fost petrecută on-line întru respectarea hotărârilor emise de Comisia situații excepționale, pentru prevenirea răspândirii și infectării cu COVID-19.
La ședință au participat Dmitri Popa, vicepreședintele raionului Dubăsari, Dietrich Hahn, consultant superior internaţional, șeful unităţii de implementare a proiectelor de investiţii, Agenţia de cooperare internaţională a Germaniei, Eugen Pelevan, consultant regional GIZ/MSPL, Oleg Secrieru, șef Secţia management proiecte  al Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru,  membrii CDL.
Ședința a fost prezidată de dl  Dmitri Popa, vicepreședintele raionului, care este și președintele CDL al proiectului. Dl Popa a salutat membrii prezenți la întrunire  menționând  necesitatea și importanța participării fiecărei părți interesate în realizarea cu succes a proiectului. Totodată dl vicepreședinte a mulțumit tuturor pentru aportul adus în realizarea proiectului dat ,,care la sigur va contribui la crearea unui climat favorabil pentru o educație de calitate. Sunt convins că proiectul dat va reduce și din cheltuieli prin sporirea eficienței energetic”.
Unul din subiectele de discuție ale întrunirii date s-a axat pe Raportul de implementare a proiectului pentru trimestrul I și planul de implementare a proiectului pentru trimestrul II al anului 2021, prezentat de către managerul de proiect, specialist principal al Secției construcții, gospodărie comunală și dezvoltarea teritoriului dna Zinovia Sîreţanu. Pe marginea întrebării date, a fost menționat faptul că antreprenorul SRL “Valdcongrup”, până în prezent, a reușit să execute lucrări de construcție la liceu, conform proceselor verbale de execuțien a lucrărilor în valoare  de 3 678 052.0 lei, ceea ce constituie 20% din valoarea contractului de bază, care este de 15442 974,0 lei.
Un factor important  îl constituie și implicarea Comitetului de parinţi şi al Comitetului pedagogic  în monitorizarea lucrărilor de.
De asemenea, comitetul a fost informat și despre A.O. ECHITATE din raionul Criuleni,  organizație beneficiară în cadrul Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene. Asociația dată implementează proiectul ,,SMART în localitatea Holercani”, care își propune să schimbe viziunea holercănenilor vizavi de dezvoltarea comunității, să monitorizeze lucrările de eficiență energetică în liceul din Holercani, să abiliteze  cetățenii în procesul de monitorizare a cheltuielilor banilor publici cât și să responsabilizeze conducerea în gestionare eficientă a surselor financiare.
Măsura investițională „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic Holercani r-nul Dubăsari” este finanțată de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ). 
Zinovia SÎREŢANU,
Sec
ția construcții, gospodărie comunală și dezvoltarea teritoriului

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Comitetul Director Local din cadrul proiectului "Sporirea eficienţei energetice a Liceului teoretic Holercani” s-a întrunit într-o nouă ședință - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta