Harta site-ului
Ajutor
COMISIA RAIONALĂ EXTRAORDINARĂ DE SĂNĂTATE PUBLICĂ Dubăsari a aprobat Hotărârea nr. 37 din 29 octombrie 2021
COMISIA RAIONALĂ EXTRAORDINARĂ DE SĂNĂTATE PUBLICĂ Dubăsari a aprobat Hotărârea nr. 37 din 29 octombrie 2021

Astăzi, 29 octombrie Comisia Raională de Sănătate Publică Dubăsari, având în vedere analiza evoluției situaţiei epidemiologice pe plan raional, naţional şi internaţional, cu agravarea indicatorilor epidemiologici, a emis Hotărârea nr. 37.
În raionul Dubăsari, până la data de 25 octombrie 2021 s-au înregistrat 1604 cazuri de COVID-19, dintre care 93 constituie cazuri active, incidența în ultimele 7 zile constituie 36 cazuri la 100 mii populație, în creștere cu 22% comparativ cu săptămâna precedent. Ambulatoriu sunt tratați  70% din totalul de cazuri active; mortalitatea din ultimele 7 zile a constituit  2.7  decese la 100 mii populație.
În temeiul art. 58 din Legea nr. 10/2009 privind supravegherea de stat a sănătăţii publice (Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2009, nr. 67, art. 183), cu modificările ulterioare, Comisia Raională Extraordinară de Sănătate Publică Dubăsari a decis prelungirea, până la 30 noiembrie 2021 inclusiv, pe întreg teritoriul raionului, starea de urgență în sănătate publică declarată prin Hotărârea Comisiei Raionale Extraordinare de Sănătate Publică nr. 35 din 10 septembrie 2021, cu posibilitatea de revizuire a termenului respectiv în funcție de evoluția situației epidemiologice la nivel național.
De asemenea, se sistează organizarea și desfășurarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese de pomenire, mese festive).
Totodată, admiterea beneficiarilor în instituțiile sociomedicale, instituțiile de reabilitare/recuperare/balneosanatoriale se va efectua în baza rezultatului unui test diagnostic la COVID-19, indiferent de statutul de vaccinare (test rapid de diagnostic Ag SARS-CoV-2 valabil 48 ore sau test PCR la COVID-19 valabil 72 ore).
La fel, prin Hotărârea aprobată se recomandă atingerea nivelului de vaccinare de 95%, până la 1 decembrie 2021, pentru următoarele categorii de angajați din prima linie, a căror interacțiune cu cetățenii prezintă un grad înalt de risc de infectare:  personalul instituțiilor medico-sanitare publice și private, al instituțiilor  sociomedicale și al instituțiilor de reabilitare/recuperare/balneosanatoriale;  personalul centrelor de plasament pentru copii;  personalul centrelor de plasament pentru vârstnici;  personalul din unitățile poștale care interacționează nemijlocit cu clienții;  personalul din unitățile bancare care interacționează nemijlocit cu clienții;  angajații structurilor subordonate ale Ministerului Afacerilor Interne și ai      Serviciului Vamal;  angajații autorităților publice centrale și locale, precum și toți cei care, prin natura activității, interacționează nemijlocit cu cetățenii; angajații Agenției Servicii Publice care interacționează nemijlocit cu clienții;   şoferii/transportatorii de pasageri auto/avia/feroviar, taxatorii; angajaţii din domeniul HoReCa.
Se recomandă Direcției Raionale de Învățământ  examinarea posibilităţii extinderii vacanţei de toamnă 2021 pentru elevii din instituţiile de învăţământ primar, gimnazial şi liceal până la 7 noiembrie în teritoriile administrativ-teritoriale, în care este stabilit pragul de alertă roşu.
 Hotărârile Comisiei Raionale Extraordinare de Sănătate Publică sunt executorii pentru autorităţile administraţiei publice locale, pentru persoanele fizice şi juridice, indiferent de domeniul de activitate şi forma juridică de organizare.
Nerespectarea măsurilor obligatorii de sănătate publică expuse în prezenta hotărâre constituie pericol pentru sănătatea publică şi va servi drept temei pentru aplicarea măsurilor de răspundere contravenţională şi/sau penală a persoanelor fizice şi juridice.

Hotărârea nr.37 din 29.10.21

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

COMISIA RAIONALĂ EXTRAORDINARĂ DE SĂNĂTATE PUBLICĂ Dubăsari a aprobat Hotărârea nr. 37 din 29 octombrie 2021 - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta