Harta site-ului
Ajutor
Comisia pentru Situații Excepționale s-a întrunit în ședință și a aprobat noi decizii
Comisia pentru Situații Excepționale s-a întrunit în ședință și a aprobat noi decizii

Azi, 2 decembrie, Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova s-a întrunit într-o nouă ședință de lucru, în cadrul căreia a aprobat mai multe decizii.
Conform Dispoziției nr. 51, un teren cu suprafața 0,4 ha a fost transmis din proprietatea „Moldsilva” în administrarea Serviciului Vamal. Decizia dată a fost luată în scopul fluidizării traficului rutier și continuării lucrărilor de reabilitare și modernizare a postului vamal Sculeni, de la frontiera moldo-română.
Lucrările de modernizare a postului vamal Sculeni fac parte dintr-un amplu proiect de reabilitare a birourilor vamale Albița - Leușeni, Sculeni - Sculeni și Giurgiulești – Giurgiulești, finanțat de Guvern, cu suportul Uniunii Europene. 
De asemenea, Dispoziția CSE  mai prevede și simplificarea procedurilor de achiziție, proiectare, instalare și conectare a generatoarelor. În acest sens, autoritățile publice vor expedia Agenției Achiziții Publice darea de seamă și decizia de atribuire a contractului ca rezultat al procedurii de negociere fără publicare, cu argumentarea necesității procurării urgente. Totodată, Agenția Achiziții Publice va examina documentele recepționate timp de 24 ore de la recepționarea acestora. 
Membrii CSE au mai decis alocarea Ministerului Apărării a 566,7 mii lei din Fondul de Intervenție al Guvernului, în vederea acordării  sporului  de  compensare  pentru  munca  prestată  în condiții de risc sporit pentru sănătate, pentru perioada 1 iulie – 5 decembrie 2022, a personalului detașat în Centrul Unic de Gestionare a Crizei.
Textul Dispoziției nr.51 a CSE poat fi consultat la următorul link : https://gov.md/sites/default/files/document/attachments/dispozitia_cse_nr._51_din_2_decembrie_2022.pdf
Marina LUPAȘCO, specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Comisia pentru Situații Excepționale s-a întrunit în ședință și a aprobat noi decizii - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta