Harta site-ului
Ajutor
Comisia pentru Situații Excepționale a RM a dispus un șir de măsuri pentru facilitarea procesului de gestionare a crizei refugiaților
Comisia pentru Situații Excepționale a RM a dispus un șir de măsuri pentru facilitarea procesului de gestionare a crizei refugiaților

Un șir de măsuri menite să contribuie la o gestionare mai eficientă a crizei refugiaților, au fost adoptate în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, ieri 28 aprilie. 
Conform Dispoziției nr 18, Ministerul Muncii și Protecției Sociale va putea achiziționa servicii de asigurare a funcționalității Centrelor de plasament pentru refugiați, prin utilizarea unei proceduri simplificate de achiziții publice. O asemenea procedură se va aplica și în cazul contractării serviciilor de broker vamal, în scopul gestionării depozitelor de bunuri provenite din ajutoarele umanitare și donații.
 De asemenea, în scopul monitorizării eficiente a loturilor de ajutoare umanitare recepționate, CSE a decis să reducă termenul de raportare privind distribuirea acestora. Potrivit modificărilor, raportul privind distribuirea ajutoarelor destinate gestionării crizei refugiaților va fi prezentat în termen de 15 zile lucrătoare, și nu 60, cum era până în prezent. 
Totodată, membrii CSE au hotărât să aloce, suplimentar, ministerului Educației și Cercetării din fondul de intervenție al Guvernului, mijloace financiare în sumă de 322,2 mii lei. Banii vor fi utilizați pentru acoperirea costurilor de funcționare a Centrelor de plasament temporar pentru refugiați, aflate în subordinea instituției. 
Totodată, a fost aprobat cadrul privind activitățile operative desfășurate de Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă în Republica Moldova. Astfel, se permite introducerea și scoaterea bunurilor necesare pentru activitatea Agenției în Republica Moldova fără aplicarea interdicțiilor și restricțiilor. 
 Pe perioada stării de urgență, raporturile de serviciu în cadrul sistemului instituțiilor penitenciare, vor putea fi încetate. Deciziile, de asemenea, se regăsesc în textul Dispoziției CSE aprobate.
https://gov.md/sites/default/files/document/attachments/dispozitie_cse_nr_18_din_28.04.2022.pdf

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Comisia pentru Situații Excepționale a RM a dispus un șir de măsuri pentru facilitarea procesului de gestionare a crizei refugiaților - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta