Harta site-ului
Ajutor
Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Dubăsari a emis o nouă dispoziție
Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Dubăsari a emis o nouă dispoziție

În scopul reglementării procesului educațional în instituțiile educaționale din raion,  Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Dubăsari, a emis, vineri, 16 aprilie 2021 o nouă dispoziție.
Astfel, conform Dispoziției nr.1, indiferent de gradul de alertă atribuit, instituțiile de educație timpurie continuă procesul cu prezența fizică, în conformitate cu Regulamentul sanitar aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1211/2016 și cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică emise întru prevenirea și răspândirea COVID-19.
Ceea ce ține de procesul educațional în instituțiile de învățământ general din raion, începând cu 19 aprilie va fi organizat în baza indicatorului incidenței la 100 mii populație după cum urmează:
Cod verde sau galben cu participarea zilnică și prezența fizică a elevilor;
Cod portocaliu cu participarea zilnică și prezența fizică a elevilor din învățământul primar și a elevilor din clasele absolvente  (a IX-a, a XII-a). Pentru elevii claselor V-VIII va fi organizat procesul educațional la distanță;
Cod roșu cu participarea zilnică și prezența fizică a elevilor din învățământul primar și a unui contingent de 50% din  numărul de elevi ai claselor absolvente (a IX-a, a XII-a), pentru restul elevilor din clasele V-VIII, X-XI va fi organizat procesul educațional la distanță.
De asemenea, în Dispoziție se mai arată că pentru instituțiile de învățământ extrașcolar din raion procesul educațional, din unitățile administrativ-teritoriale unde se atestă ,,Cod roșu”, va fi organizat cu participarea zilnică, cu prezența fizică a elevilor din învățământul primar, a unui număr maxim de 15 elevi în grupă, cu participarea zilnică, cu prezența fizică a elevilor în procesul educațional a 50% din numărul total de elevi din grupa din clasele V-XII. Totodată, se permite reluarea antrenamentelor și competițiilor sportive, fără spectatori, desfășurate în aer liber.
Toate instituțiile vor respecta strict normele de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19.
În baza indicatorilor incidenței la 100 mii populație, în perioada 03-16 aprilie inclusiv, în 5 localități (s. Vasilievca, s. Corjova, s. Mahala, s. Roghi, s. Oxentea) din raion se atestă Cod Verde, în 2 localități (s. Cocieri și s. Pîrîta) Cod Portocaliu iar alte 8 sate rămân sub Cod Roșu ( satele Molovata Nouă, Coșnița, Pohrebea, Doroțcaia, Ustia, Holercani, Marcăuți și Molovata).
 
Marina LUPAȘCO, programator

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Dubăsari a emis o nouă dispoziție - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta