Harta site-ului
Ajutor
Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat o nouă dispoziție
Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat o nouă dispoziție

Ieri, 19 ianuarie curent, Comisia pentru Situații Excepționale a RM, s-a întrunit în ședință. În urma unui șir de discuții, mebrii CSE a RM au aprobat o nouă decizie cu nrul 57. Conform acesteia, persoanele care beneficiază de compensații din partea Guvernului la energie electrică și gaze naturale vor primi ajutor suplimentar pentru plata facturilor, în cazul majorării gradului de vulnerabilitate energetică. Compensațiile suplimentare vor fi achitate retroactiv, de la data înregistrării cererii pe portalul guvernamental compensatii.gov.md. 
Totodată, potrivit Dispoziției  CSE,  Ministerul Muncii și Protecției Sociale va transfera în avans 50 milioane lei, din Fondul de reducere a vulnerabilității energetice, către SA „CET-Nord”. Mijloacele financiare vor fi utilizate în scopul achitării compensațiilor acordate consumatorilor vulnerabili, pentru perioada ianuarie – februarie 2023. SA „CET-Nord” va raporta lunar mărimea compensațiilor acordate și va restitui soldul rămas, în cazul în care suma avansului va depăși valoarea totală a compensațiilor acordate. 
O altă decizie a CSE vizează înăsprirea unor prevederi privind eliberarea vizelor.  Astfel, a fost suspendată, pe perioada stării de urgență, emiterea vizelor electronice de tranzit, identificate prin simbolurile A și B, pentru o serie de state. Cererile de acordare a vizei de tip B și C vor fi depuse la misiunile diplomatice și consulare de către solicitant, exclusiv în baza interviului personal. 
Amintim că, Dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova sunt obligatorii și executorii pentru conducătorii autorităților administrației publice centrale și locale, ai agenților economici, ai instituțiilor publice, precum și pentru cetățeni și alte persoane aflate pe teritoriul Republicii Moldova.
Prezenta dispoziție intră în vigoare din momentul emiterii și se publică pe pagina web oficială a Guvemului.
Dispoziția în întregime poate fi vizualizată accesând: https://gov.md/sites/default/files/document/attachments/12-53-358_20.01.2023.pdf  
 Marina LUPAȘCO, specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat o nouă dispoziție - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta